x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Muncii, către tinerii liberali: Nu mai alergaţi după diplome, nu vă folosesc la nimic. Însuşiţi-vă noţiunile!

Ministrul Muncii, către tinerii liberali: Nu mai alergaţi după diplome, nu vă folosesc la nimic. Însuşiţi-vă noţiunile!

01 Sep 2013   •   18:47
Ministrul Muncii, către tinerii liberali: Nu mai alergaţi după diplome, nu vă folosesc la nimic. Însuşiţi-vă noţiunile!

în cadrul unui discurs susţinut în faţa tinerilor liberali, la Şcoala de Vară, desfăşurată la Constanţa, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, le-a recomandat acestora să nu mai alerge "după diplome" sau masterate şi să-şi umple "geamantanul de hârtii", ci să îşi însuşească noţiunile din şcoală şi din perioada de practică.
   
"Înţelegeţi un lucru, că trebuie să vă însuşiţi acele noţiuni pe care le căpătaţi, fie că sunt teoretice sau practice. Nu mai merge ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani, acum angajatorii au început să fie preocupaţi de faptul că a scăzut foarte mult calitatea forţei de muncă în România. Deci, nu mai putem vorbi de o forţă de muncă calificată, nu mă referer numai la faptul că o serie întreagă de profesii industriale - să le zicem - au dispărut, dar şi forţa de muncă chiar din domeniul umanist... şi aceasta a scăzut din punct de vedere al calităţii", le-a spus Câmpeanu tinerilor din PNL.
   
"Nu mai faceţi pur şi simplu o vânătoare pentru masterate şi diplome de nu ştiu ce fel, că nu o să vă folosească la nimic. Dacă faceţi unul sau două, dar făceţi-le serios şi plecaţi de acolo cu nişte noţiuni care o să vă folosească. Degeaba vă umpleţi geamantanul de hârtie, că nu o să vă folosească la nimic", a precizat Câmpeanu.

×