x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Nica a dispus verificări în cazul acţiunii poliţiei în dosarul Becali

Ministrul Nica a dispus verificări în cazul acţiunii poliţiei în dosarul Becali

03 Apr 2009   •   00:00

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a declarat, astăzi, că a dispus şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, să verifice modul în care forţele de poliţie au acţionat la reţinerea omului de afaceri George Becali, informează Agerpres.

'Am dispus şefului Poliţiei Române ca să facă toate verificările pentru a vedea dacă acolo s-a acţionat în strictă conformitate cu legea şi regulamentele militare. Dacă vor fi elemente de noutate le voi anunţa', a declarat Dan Nica. În legătură cu încătuşarea lui Gigi Becali, Nica a precizat că nu cunoaşte ce prevede legislaţia în vigoare, însă nu a primit nicio reclamaţie legată de acest lucru.

'Nu cunosc ce prevede legea şi ce prevăd regulamentele, dar nu am sesizat că a existat vreo reclamaţie din partea cuiva', a precizat Nica. Referindu-se la perioada de două luni scursă de la incidentul presupusei lipsiri de libertate pentru care este acuzat George Becali şi până la măsura reţinerii sale, Nica şi-a declinat competenţa către procurori. 'Această anchetă este dispusă de către procurori, se desfăşoară sub controlul Parchetului şi al instanţei de judecată, iar în acest moment, Poliţia nu are altceva de făcut decât să respecte dispoziţiile pe care le dă procurorul de caz şi, bineînţeles, instanţa de judecată', a menţionat ministrul Internelor.

În priviţa acuzaţiilor pe care le-a adus Becali şefului Poliţiei Capitalei, chestorul Marian Tutilescu, cum că ar putea fi vorba de o răzbunare a acestuia în cazul reţinerii sale, Nica a precizat că şeful Poliţiei Române trebuie să facă verificări în acest sens.
'Domnul Tutilescu este şeful Poliţiei Capitalei, şeful Poliţiei Române poate să facă acest lucru (să-i ceară explicaţii - n.r.) iar eu i-am cerut şefului Poliţiei Române să se uite cu mare atenţie la această situaţie, pentru a vedea dacă există lucruri care nu au fost în conformitate cu legea. Până în acest moment nu ne-a fost semnalat de către şeful Poliţiei Române că ar exista ceva care să nu fie în conformitate cu legea în acest caz, în ceea ce priveşte modul de acţiune al Poliţiei', a explicat ministrul Nica. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator poliţiei nica poliţiei romăne