x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Sănătății: Amenzi şi chiar închisoare pentru cei care nu respectă perioada de carantină impusă

Ministrul Sănătății: Amenzi şi chiar închisoare pentru cei care nu respectă perioada de carantină impusă

27 Feb 2020   •   14:26
Ministrul Sănătății: Amenzi şi chiar închisoare pentru cei care nu respectă perioada de carantină impusă

Ministrul demis al Sănătății, Victor Costache, a atenţionat că persoanele care nu respectă măsurile privind carantina vor fi sancționate conform Codul Penal, pedeapsa putând fi amenda sau închisoarea până la doi ani.

Toate persoanele aflate în carantină și cele izolate la domiciliu vor primi materiale informative cu un set de reguli pe care trebuie să îl urmeze, iar cine le încalcă intră sub incidența Codului penal, a spus şeful de la Sănătate, potrivit unui comunicat de presă.

Victor Costache a precizat că nerespectarea măsurilor privind carantina se va sancționa conform art. 352 din Codul Penal.

Infracţiuni contra sănătăţii publice

Art. 352 - Zădărnicirea combaterii bolilor

(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda.
www.antena3.ro

×