x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Sănătăţii, control la Constanţa: E un potențial focar dacă nu respectăm măsurile

Ministrul Sănătăţii, control la Constanţa: E un potențial focar dacă nu respectăm măsurile

05 Apr 2020   •   15:25
Ministrul Sănătăţii, control la Constanţa: E un potențial focar dacă nu respectăm măsurile
Sursa foto: Captura Antena 3

Județul Constanța este un potențial focar de infecție, dacă nu se iau măsurile necesare, a declarat, duminică, Nelu Tătaru. Ministrul Sănătății a vizitat două spitale din Constanța, dar și un centru de carantinare și Spitalul Modular de pe Stadionul Portul, informează corespondetul MEDIAFAX.

“La nivel de Constanța avem un aflux mare de cetățeni din exterior, un aflux care poate la un moment dat să deraieze, sau să deranjeze tocmai lucrul bine făcut în unitățile sanitare. Este un potențial focar, dacă nu avem grijă și dacă nu luăm acele măsuri de izolare, carantinare, identificare. Trebuie să avem mare, mare grijă la izolare și la distanțarea socială și trebuie să avem mare grijă de personalul nostru medical”, a declarat, duminică, Ministrul Sănătății.

Oficialul a vizitat Spitalul Județean Constanța, Spitalul Militar, dar și Sanatoriul Balnear Techirghiol, care este unul dintre cele două centre de carantinare din Constanța, cât și Spitalul Modular SMMIT, amenajat de MApN pe Stadionul Portul.

„La Suceava avem un focar pierdut de sub control. La Constanța trebuie să avem foarte mare grijă la izolare și distanțare socială. Sunt 77 de cadre izolate la nivelul județului Constanța, dintre care 3 medici și 5 asistenți”, a mai declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a mai precizat duminică că în Constanța un medic de familie infectat cu COVID-19 se află în stare critică la terapie intensivă.

Reamintim că Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța este unul dintre cele 7 centre de primire a bolnavilor cu coronavirus. De asemenea, pe litoralul constănțean au fost amenajate două centre de carantinare instituționalizată pentru românii repatriați din Italia. 605 persoane au fost introduse până în acest moment în Hotelul Flora din stațiunea Mamaia și în Sanatoriul Balnear Techirghiol.

Până în acest moment, în Constanța au fost înregistrate 114 cazuri de infectare, două decese iar peste 800 de persoane se află în carantină.

 

Mediafax

×
Subiecte în articol: nelu tataru