x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Sănătăţii, despre eradicarea şpagii din spitale: "e o complicitate între medic, asistent şi cetăţean"

Ministrul Sănătăţii, despre eradicarea şpagii din spitale: "e o complicitate între medic, asistent şi cetăţean"

01 Iun 2013   •   17:09
Ministrul Sănătăţii, despre eradicarea şpagii din spitale: "e o complicitate între medic, asistent şi cetăţean"

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a afirmat, sâmbătă, la Ploieşti, întrebat dacă poate estima când se va eradica şpaga din sistemul sanitar românesc, că el nu este "utopic", iar la insistenţele jurnaliştilor a adăugat: "Vreţi să rezolvăm azi ce nu se rezolvă de 70 de ani în România", potrivit Mediafax.

"În ceea ce priveşte şpaga din spitale, eu cred că şpaga în genere nu poate fi eradicată de mâine că vrem noi să o eradicăm. Ea trebuie să facă parte dintr-un program amplu şi complex, adică: creşterea salarizării medicilor şi asistenţilor, care trebuie să fie un lucru corect. Trebuie să-i dai omului, ca să poţi să-i ceri. Dacă un om primeşte o leafă decentă, atunci automat poţi să-i ceri: potoleşte-te cu şpaga că s-ar putea să ai lucruri grele şi complicate la care trebuie să răspunzi. Până atunci e o complicitate între medic, asistent şi cetăţean", a spus Nicolăescu.

"Dumneavoastră vreţi să rezolvăm azi ce nu se rezolvă de 70 de ani în România. Eu încerc să vă spun că vrem să facem un program foarte complex, care să atingă multe puncte ca să poată să rezolve. Este un studiu făcut de Banca Mondială în urmă cu vreo trei ani, are nişte propuneri, ne uităm pe ele şi încercăm să le găsim în următorii ani la fiecare câte o rezolvare", a spus Eugen Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii a făcut, sâmbătă, o vizită în judeţul Prahova, unde s-a întâlnit cu reprezentanţi ai spitalelor, ai Casei de Asigurări de Sănătate, parlamentari şi autorităţi locale.

×