x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Sănătății, despre modificarea Legii stării de alertă: Vom încerca să reașezăm joi măsurile!

Ministrul Sănătății, despre modificarea Legii stării de alertă: Vom încerca să reașezăm joi măsurile!

13 Mai 2020   •   22:30
Ministrul Sănătății, despre modificarea Legii stării de alertă: Vom încerca să reașezăm joi măsurile!

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat, miercuri seara, referitor la modificările aduse de Parlament legii care reglementează starea de urgență, că se va încerca, joi, în ședința de Guvern, ca „aceste măsuri să fie reașezate”, adăugând că relaxarea trebuie privită cu „mai multă precauție”.

„Vom încerca mâine (joi - n.red.), în ședința de Guvern, și în Comitetul Național pentru Situații de Urgență să reașezăm aceste măsuri și aceste mici relaxări pe care le dăm progresiv. (...) Intrând progresiv, putem să le gestionăm. Intrând progresiv, putem să fim atenți la fiecare dintre ele. Au fost adoptate în condițiile în care aveam și contra-măsura. Venind prea devreme cu niște măsuri de relaxare, exacerbăm acel risc de a crea o transmitere comunitară”, a spus Nelu Tătaru, la Realitatea Plus.

Conform sursei citate, România se află la începutul unei pante descendente, în privința numărului de cazuri de COVID-19.

„Această relaxare trebuie privită cu mai multă precauție (...) Aș fi vrut ca cei care contestă astăzi (pandemia - n.red.) să conteste și acum o lună. Dacă ne gândim ce era acum o lună, în care nu vedeam pe nimeni, în care eram foarte puțini pe baricade și un corp medical lipsit de resurse încerca să stăpânească o pandemie, aș fi vrut ca acei domni care au ieșit azi public sau care modifică niște legi să fi vorbit și atunci”, a adăugat Nelu Tătaru.

Parlamentul a adoptat, miercuri seara, Legea care reglementează starea de alertă. Actul normativ a fost schimbat față de forma inițială, acesta stabilind și deschiderea maill-urilor care au mai puțin de 15.000 de metri pătrați.

Mai mult, ALDE a susținut, în Parlament, prin purtătorul de cuvânt al formațiunii, Varujan Vosganian, că starea de alertă nu se justifică pentru mai bine de jumătate dintre judeţele de pe teritoriul României.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coronavirus România