x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Sănătăţii l-a demis pe managerul Spitalului "Marie Curie"

Ministrul Sănătăţii l-a demis pe managerul Spitalului "Marie Curie"

09 Iul 2013   •   13:38
Ministrul Sănătăţii l-a demis pe managerul Spitalului "Marie Curie"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolaescu, a anunțat astăzi că l-a demis pe managerul Spitalului Marie Curie din București, Gabriel Smarandache, din cauza managementului defectuos.

"Am luat decizia demiterii managerului spitalului Marie Curie, Gabriel Smarandache pentru management defectuos și pentru că nu are act adițional la contractul de management. Este unicul manager de spital din România care nu are act adițional la contractul de management pentru anul 2012”, a declarat ministrul.

Nicolăescu a anunţat încă de ieri că îl va demite el pe managerul de la Spitalul "Marie Curie" dacă nu îşi va da singur demisia. Şeful de la Sănătate a declarat că, în urma mai multor controale dispuse şi a unuia făcut personal cu o echipă de la minister, a constatat că "managementul este sub orice critică, un management prost". El s-a referit la faptul că secţiile de chirurgie cardiovasculară şi de terapie intensivă neonatologie din spital, deşi dotate la standarde europene, nu sunt în funcţiune.

"Aduci asistenţi medicali şi doctori în aceste secţii, dar după câteva luni în care nu faci nimic doctorii pleacă, iar asistentele sunt mutate în alte secţii. Asta înseamnă dezinteres total", a declarat Nicolăescu.

Ministrul a mai spus că acestea sunt două secţii importante, în contextul în care în România ar trebui să se facă cel puţin încă 1.800 de intervenţii chirurgicale cardiace la nou născuţi pe an, pentru a trata toate cazurile. "Discutând cu şefi de secţii, cu comitetul director am înţeles că trebuie să aplic măsuri foarte dure. Una este schimbarea managementului, dar, mai mult decât schimbarea managerului, a întregului consiliu de administraţie. În acestă săptămână vom face primul pas, schimbarea managerului. Într-o primă etapă, i-am cerut demisia. Dacă acel manager va avea bun simţ îşi va da demisia, dacă nu va trebui să îl demit. Ceea ce voi face în această săptămână", a declarat luni ministrul Sănătăţii.


×