x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Teodorovici declară război celor care se ocupă cu contrabanda cu tutun

Ministrul Teodorovici declară război celor care se ocupă cu contrabanda cu tutun

17 Sep 2019   •   15:06
Ministrul Teodorovici declară război celor care se ocupă cu contrabanda cu tutun
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat marţi, la Giurgiu, cu ocazia lansării campaniei naţionale anticontrabandă, că de la 1 ianuarie 2020 va intra în vigoare un proiect al trasabilităţii produselor din tutun, ceea ce înseamnă că parcursul fiecărui produs va putea fi urmărit la nivel european.

"Un proiect foarte important este acela al trasabilităţii, de la 1 ianuarie 2020, în România, această trasabilitate a tot ceea ce înseamnă tutun, pachete cu ţigări, va putea fi urmărită la nivel european şi, implicit, şi în România. Asta înseamnă că va putea fi urmărită intrarea, dar vom putea urmări şi parcursul ţigărilor şi al tutunului. Cei care sunt în zona de contrabandă pot să aibă încă un element de teamă şi de renunţare la această practică pentru că vom şti exact ce intră, unde se duce, pe fiecare raft în parte, asta fiind încă o măsură de a opri acest fenomen al contrabandei. Este şi un angajament şi este bine ca lumea să ştie foarte bine că de la 1 ianuarie în România această trasabilitate a zonei de tutun va fi asigurată", a afirmat ministrul Teodorovici, care a participat la Giurgiu la conferinţa de lansare a campaniei naţionale intitulată "Contrabanda e crimă organizată".

Din datele statistice prezentate de organizatori la eveniment a reieşit faptul că nivelul cel mai mare al contrabandei cu ţigări este în partea de nord-est a ţării, respectiv 29,5%, în sud-vest procentul fiind de 22,3% , în regiunea de vest de 21,8%, la nord-vest de 13,2% şi la sud-est de 10,9%.

La eveniment au mai participat şi vicepreşedintele ANAF, Ştefan Cosmin Doliş, şeful biroului echipei canine vamale, Alexandru Ioniţă, şi directorul Centrului de afaceri şi Comunicare JTI România, Moldova, Bulgaria, Gilda Lazăr. 

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: eugen teodorovici