x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Transporturilor a pus gând rău şcolilor de şoferi: licenţă în funcţie de promovabilitate

Ministrul Transporturilor a pus gând rău şcolilor de şoferi: licenţă în funcţie de promovabilitate

22 Mai 2013   •   17:50
Ministrul Transporturilor a pus gând rău şcolilor de şoferi: licenţă în funcţie de promovabilitate

Şcolile de şoferi care înregistrează un grad de promovabilitate a cursanţilor mai mic de 40% în primul an de la reautorizare şi de 50% în cel de-al doilea vor rămâne fără licenţă, a anunţat ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

"Şcolile de şoferi va trebui să îşi asume pregătirea integrală a unui cursant, atât cea teoretică, cât şi cea practică. Până acum existau situaţii în care cursanţii primeau lecţii de conducere auto, practică de la instructori autorizaţi, dar nu exista responsabilitatea nimănui, în condiţiile în care cursantul era bine pregătit sau nu la finalizarea acestor şcoli", a declarat Fenechiu.

Ministerul Transporturilor a emis un ordin prin care se urmăreşte o evaluare internă reală şi corectă înainte de eliberarea documentelor necesare înscrierii la examen. Un alt element este obligativitatea ca autoturismele şcolilor de şoferi să fie dotate cu camere de luat vederi în cazul examenelor pentru obţinerea permisului.

Dotarea şcolilor auto cu camere de filmat este obligatorie în termen de şase luni de la apariţia ordinului în Monitorul Oficial.

Potrivit unor reprezentanţi ai şcolilor de şoferi, gradul de promovabilitate pentru obţinerea permisului auto este în prezent de aproximativ 25% la prima încercare. Jumătate dintre candidaţi nu trec de examenul teoretic, iar dintre cei care ajung la proba practică doar 50% obţin permisul auto.

×