x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Turismului cere autorităţilor locale să ia măsuri urgente de ecarisare în staţiunile de pe litoral

Ministrul Turismului cere autorităţilor locale să ia măsuri urgente de ecarisare în staţiunile de pe litoral

21 Iun 2019   •   17:43
Ministrul Turismului cere autorităţilor locale să ia măsuri urgente de ecarisare în staţiunile de pe litoral
Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat vineri după-amiază, în cadrul unei vizite în Eforie Nord, că este justificat apelul lansat de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) pentru a fi întreprinse măsuri urgente de ecarisare în staţiunile de pe litoral şi cere autorităţilor locale să-şi îndeplinească atribuţiile.

"Este îndreptăţită solicitarea FPTR şi toate autorităţile care au atribuţii în sensul de a limita apariţia câinilor comunitari, eventual chiar elimina apariţia lor în spaţiile publice, trebuie să îţi facă treaba obligatoriu. Nu poţi să ai o staţiune civilizată dacă sunt haite de câini lângă tomberoane sau chiar printre turişti", a afirmat Trif.

În context, ministrul Turismului a mai subliniat faptul că reducerile de fiscalitate intrate în vigoare pentru industria ospitalităţii trebuie să ducă la creşterea confortului turiştilor şi aici revine un rol important şi administraţiilor publice locale.

"Este normal să invoci aceste lucruri şi este normal ca autorităţile publice locale să îşi facă treaba. Ne dorim o staţiune, aici pe malul mării, exact ca şi dincolo unde sunt resorturi care pot fi date exemplu. Trebuie să recuperăm timpul pierdut şi să facem investiţii. Tot ce a ţinut de Ministerul Turismului am făcut şi mă refer aici pe măsuri fiscale, unde avem cea mai mică fiscalitate. Acum aceşti bani trebuie să se regăsească şi în confortul turiştilor, pentru că într-adevăr am relaxat aceste măsuri fiscale, dar aşteptăm ca şi condiţiile să se îmbunătăţească, astfel încât turiştii să fie multumiţi", a conchis ministrul Turismului.

Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad, a transmis vineri, într-un comunicat de presă, că pe litoralul românesc umblă liberi peste 5.000 de câini comunitari, care periclitează siguranţa turiştilor şi dacă primăriile nu iau măsuri până luni, 24 iunie, şi nu îi duc în adăposturi special amenajate, hotelierii vor înceta să mai plătească taxe către autorităţile locale. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Bogdan Trif