x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Minora din cazul de la Galaţi i-a spus asistentei de pe ambulanţă că ar fi fost violată

Minora din cazul de la Galaţi i-a spus asistentei de pe ambulanţă că ar fi fost violată

05 Aug 2019   •   14:08
Minora din cazul de la Galaţi i-a spus asistentei de pe ambulanţă că ar fi fost violată

Minora de 14 ani găsită plină de sânge pe o stradă din municipiul reşedinţă, care a fost ajutată de doi poliţişti doar la intervenţia trecătorilor, i-a dat asistentei de pe ambulanţa care a transportat-o la spital detalii din care reieşea că ar fi fost violată, a declarat, luni, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi, Mihai Polinschi.

"Am fost solicitaţi pe 112 de către un agent de poliţie să intervenim pe raza municipiului Galaţi, unde o tânără se afla într-un loc public, cu o hemoragie abdominală, aparent. La faţa locului, echipajul nostru a constatat, în prezenţa unui echipaj de poliţie şi a unui agent de la jandarmi, că tânăra, de 14 ani, era confuză, avea o hemoragie puternică de origine vaginală pe haine şi pe picioare. A fost preluată, i s-au acordat primele îngrijiri, a fost perfuzată, transportată la Spitalul de Pediatrie din Galaţi, de unde a fost preluată şi transportată la Spitalul Judeţean Galaţi pentru serviciul de obstretică-ginecologie, fata fiind în şoc hemoragic. În timpul transportului, asistenta noastră a reuşit cu greu să scoată nişte amănunte din care reieşea că fata ar fi fost violată, de o persoană cunoscută", a precizat Polinschi.

Fata a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă, viaţa ei fiind în afara oricărui pericol.

"Pacienta, o minoră de 14 ani, a fost transferată de la Spitalul de Copii către secţia de ginecologie pentru o traumă internă. A primit tratament de specialitate, investigaţii şi, în prezent, starea ei stabilă hemo-dinamic şi respirator şi nu pune probleme deosebite", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Galaţi, Ionuţ Băneşanu.

Directorul adjunct al DGASPC Galaţi, Ciprian Groza, a declarat însă că minora susţine că nu a fost violată. Potrivit acestuia, fata a plecat din centrul de plasament cu bilet de voie, s-a întâlnit cu prietenul ei, de 15 ani, a întreţinut relaţii sexuale consimţite acasă la acesta, după care, în urma unei hemoragii, a ajuns la spital.

Groza a precizat că minora a povestit că nu fost agresată şi că adolescentul o iubeşte.

"Este un caz nefericit. O minoră dintr-un centru de plasament, care a plecat în învoire în oraş şi a ajuns la prietenul ei, unde a întreţinut relaţii sexuale, după care a urmat acea hemoragie pentru care a fost internată în spital. Cel mai important în acest moment este că ea este în afară de orice pericol. A plecat din centrul de plasament cu bilet de voie, de la ora 17,00 la 20,00. Ea nu s-a întors la centrul de plasament la ora 20,00 pentru că, din păcate, a ajuns la spital. Fata a povestit că este prietenul ei, a mai avut întâlniri cu acesta. Este un copil, de 15 ani, s-au întâlnit la el acasă. Din relatările ei, nu a fost agresată, a fost consiliată psihologic şi susţine că este prietenul ei, că o iubeşte. Nu este vorba de un viol la acest moment, a fost cu consimţământul ei. Totul s-a petrecut în casa tânărului, mai mult ca sigur părinţii nu erau acasă. Ancheta încă nu este finalizată", a spus Groza.

O femeie a filmat o minoră plină de sânge pe strada George Coşbuc din Galaţi şi susţine că a oprit o maşină de poliţie pentru a interveni în acest caz. Înregistrarea video arată că cei doi poliţişti din maşină, un bărbat şi o femeie, au stat în vehicul, la distanţă de fata rănită, şi abia la insistenţele martorilor au chemat o ambulanţă.

Cei doi poliţişti sunt cercetaţi disciplinar.

"Având în vedere imaginile apărute în spaţiul public, Compartimentul de Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi este abilitat să comunice următoarele: conducerea IPJ Galaţi a dispus, încă de ieri (duminică - n.r) declanşarea cercetării disciplinare faţă de cei doi poliţişti, la finalizarea căreia vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Minora care apare în imagini a fost transportată la spital, de un echipaj de salvare, iar în funcţie de rezultatul verificărilor şi a raportului de expertiză medico-legală se va stabili dacă aceasta a fost victima vreunei infracţiuni", se precizează într-o informare a IPJ Galaţi.

Potrivit IPJ, cei doi poliţişti au gradul de agent, unul dintre ei este absolvent al şcolii de agenţi, promoţia 2016, celălalt, angajat din sursă externă în anul 2017.
În perioada cercetării disciplinare nu se suspendă activitatea acestora.

Poliţiştii au deschis şi un dosar penal pentru act sexual cu un minor.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: minora galaţi viol hemoragie