x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Minus 11 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută temperatură din ţară

Minus 11 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută temperatură din ţară

28 Noi 2013   •   09:51
Minus 11 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută temperatură din ţară

Cea mai scăzută temperatură din ţară s-a înregistrat, joi dimineaţă, la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a coborât până la minus 11 grade Celsius.

Meteorologul de serviciu de la Staţia meteo Miercurea Ciuc, Lado Gabriella, a declarat pentru Mediafax că minima de minus 11 grade Celsius a fost înregistrată la ora 6.30 şi a stagnat la aceeaşi valoare timp de o jumătate de oră. Valoarea termică înregistrată la Miercurea Ciuc este cea mai scăzută temperatură din ţară ân actualul sezon.

Gerul s-a instalat şi la Topliţa, unde mercurul termometrelor a coborât până la minus 10 grade Celsius, iar în celelalte localităţi ale judeţului minimele au fost de minus 9 grade Celsius la Joseni şi la Staţia Meteo Bucin.

Cea mai ridicată temperatură consemnată, joi dimineaţă, de meteorologii din Harghita a fost de minus 7 grade Celsius la Odorheiu Secuiesc.

În judeţ este brumă şi îngheţ la sol, iar pe Vârful Bucin stratul de zăpadă măsoară 11 centimetri.

Minima absolută a lunii noiembrie în judeţul Harghita, de minus 27,5 grade Celsius, a fost consemnată în anul 1993 la Miercurea Ciuc, iar temperatura maximă absolută, de 21,9 grade Celsius, a fost măsurată în 5 noiembrie, acest an, la Staţia Meteo din aceeaşi localitate.

×