x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Minus 8 grade Celsius la Miercurea Ciuc

Minus 8 grade Celsius la Miercurea Ciuc

20 Oct 2013   •   12:52
Minus 8 grade Celsius la Miercurea Ciuc

Cea mai scăzută temperatură din țară s-a înregistrat duminică dimineață la Miercurea Ciuc, unde termometrele au arătat minus 8 grade Celsius, informează agerpres.ro.

Meteorologul de serviciu de la stația meteo Miercurea Ciuc, Tanko Karoly, a declarat că valoarea de minus 8 grade Celsius s-a consemnat la răsăritul soarelui și s-a menținut timp de aproximativ o oră, după care a început să crească ușor.

Temperaturi scăzute au fost și în alte localități harghitene. La Joseni s-au înregistrat minus 5 grade Celsius, la Toplița au fost minus 4 grade, la Bucin mercurul termometrelor a arătat minus 3 grade, iar la Odorheiu Secuiesc — minus un grad Celsius. În majoritatea acestor zone a căzut și brumă.

Este pentru a doua oară în luna octombrie când temperaturile scad semnificativ în Harghita. În data de 5 octombrie, la Miercurea Ciuc au fost minus 9 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură a toamnei înregistrată în zonele locuite.

De altfel, minima absolută a lunii octombrie în Harghita a fost înregistrată tot la Miercurea Ciuc, în anul 1988, când termometrele au arătat minus 13,5 grade Celsius. 

×
Subiecte în articol: mircurea ciuc record temperatura