x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MIRA - Discuţii între conducere şi sindicalişti

MIRA - Discuţii între conducere şi sindicalişti

13 Apr 2008   •   00:00

Conducerea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) anunţă o nouă întîlnire cu reprezentanţii sindicatului poliţiştilor, programată marţi, în care se vor discuta revendicările poliţiştilor care au protestat, sîmbătă, în Capitală.



Conducerea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) anunţă o nouă întîlnire cu reprezentanţii sindicatului poliţiştilor, programată marţi, în care se vor discuta revendicările poliţiştilor care au protestat, sîmbătă, în Capitală.

Principala temă de discuţie va fi modificarea Legii 360/2002 privind statutul poliţistului, care se regăseşte într-un proiect de lege supus dezbaterii publice de MIRA la 7 aprilie, potrivit unui comunicat de presă al MIRA de duminică.

Va fi discutată şi înăsprirea sancţiunilor pentru faptele de ultraj, MIRA anunţînd că se va realiza o analiză la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) în această problemă, urmînd ca rezultatul să fie pus la dispoziţia instituţiilor statului abilitate să promoveze modificări la Codul Penal. Analiza va fi finalizată la 15 aprilie şi prezentată conducerii MIRA.

În ceea ce priveşte respectarea acordului privind raporturile de serviciu, MIRA susţine că există deja dispoziţii ale şefilor IGPR şi Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) pentru verificarea în teritoriu a respectării prevederilor acestui acord, iar situaţiile în care acestea nu vor fi respectate vor intra în atenţia inspectorilor generali pentru a dispune măsuri în consecinţă, se precizează în comunicat.

MIRA anunţă că a găsit o soluţie şi pentru majorarea coeficienţilor de salarizare solicitată de poliţişti, existând în procedură de avizare un proiect de act normativ prin care se propune, în principal, înlăturarea discrepanţelor între salariile de bază ale cadrelor militare şi cele ale poliţiştilor.

De asemenea, MIRA susţine că există fondurile necesare pentru asigurarea asistenţei medicale a poliţiştilor, ministerul având destinat acestui capitol suma de 20 de milioane lei, existând posibilitatea majorării cu ocazia rectificărilor bugetare.

Şi în ceea ce priveşte problema orelor suplimentare de muncă ale poliţiştilor, MIRA a stabilit cu reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) realizarea "unui sistem riguros de evidenţiere şi cuantificare a orelor suplimentare, fiind aşteptate propuneri inclusiv de la sindicat".

Temele discuţiilor de marţi se regăsesc în revendicările celor aproximativ 4.000 de poliţişti din întreaga ţară care au organizat, sâmbătă, un miting şi un marş în centrul Capitalei.

Conducerea MIRA a contestat protestele poliţiştilor, considerându-le nejustificate deoarece, în urma discuţiilor cu liderii SNPPC, au fost găsite soluţii pentru rezolvarea cererilor acestora.

×
Subiecte în articol: observator mira politistilor