x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Miracol şi nu prea. Crucea lui Arsenie Boca nu e a părintelui! S-a aflat tot adevărul

Miracol şi nu prea. Crucea lui Arsenie Boca nu e a părintelui! S-a aflat tot adevărul

15 Sep 2015   •   18:45
Miracol şi nu prea. Crucea lui Arsenie Boca nu e a părintelui! S-a aflat tot adevărul
Sursa foto: monitorulexpres.ro

O ştire făcea înconjurul României, la începutul acestei luni: A fost descoperită crucea de rugăciune şi binecuvîntare a părintelui Arsenie Boca, în Biserica „Sfânta Treime“ din Şchei, Braşov!

Se spune că acea cruce era una specială, care îl ajuta pe părinte să se facă nevăzut. Atunci, emoţia i-a cuprins pe enoriaşii, că acum o şi puteau atinge, fiind expusă chiar în respectiva biserică.

Doar, în scurt timp, oamenii şi-au pus întrebări, mai ales bătrânii locului, care îşi amintesc bine istoriile locului.

Aşadar, este crucea din Şchei crucea lui Arsenie Boca, preotului atât de iubit în Ardeal, aşa cum a lăsat să se înţeleagă preotul care a şi expus artefactul, se întreabă Monitorul Expres?

Sursa citată a aflat din mai multe surse demne de încredere că această cruce nu a aparţinut niciodată părintelui Arsenie Boca, ci Bisericii „Sfînta Treime“ de Pe Tocile. A fost această cruce pierdută timp de aproape şapte decenii? Nu. A fost folosită mai tot timpul, la slujbele de la Biserica „Sfînta Treime“ din Şchei. Fotografia în care apare Arsenie Boca ţinînd crucea în mîini este o descoperire recentă? Nu. A stat chiar înrămată în biroul părintelui Valeriu Voineag. Este o fotografie din 1947? Nu, a fost făcută în 1946. Şi nu este singurul instantaneu de la acea sărbătoare. Dacă această cruce prezentată drept o descoperire nu este crucea părintelui Arsenie Boca, atunci poate fi una făcătoare de minuni? Părintele Adrian Stângaciu, cel care a lămurit misterul, are şi cel mai bun răspuns: „Este oricum o cruce sfîntă, fiindcă a fost răstignit Hristos pe ea“.


×