x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Badea s-a saturat sa se ia de piept cu sistemul

Mircea Badea s-a saturat sa se ia de piept cu sistemul

06 Sep 2004   •   00:00

OBSERVATOR

Acuzat de legaturi cu fratii Camataru, Mircea Badea cere socoteala Parchetului pentru informatia calomnioasa pe care "surse judiciare" au oferit-o unor jurnalisti.

"Fratilor, lasati-ma dracu’ in pace!"

Agasat ani intregi de combinatiile unor lideri din PSD si ale unor afaceristi tupeisti, cunoscutul om de televiziune Mircea Badea vrea sa incheie conturile cu sistemul si sa fie lasat in pace, pentru a-si vedea linistit de cariera.
ION ALEXANDRU, EDUARD PASCU

Un ziar central foarte important si un post de televiziune care incearca sa imite CNN-ul au prezentat, la sfarsitul saptamanii trecute, o stire potrivit careia realizatorii de emisiuni tv Mircea Badea si Oreste ar aparea pe o caseta video confiscata de procurorii Parchetului General de la fratii Nutu si Sile Camataru. Cele doua organe de presa sustin totodata ca, alaturi de Badea si Oreste, apar Sorin Ovidiu Vantu si demnitarul Traian Rece. "Tin sa precizez din capul locului ca nu am avut, nu am si nu voi avea niciodata vreo legatura cu fratii Camataru. Si, daca aveam intentia sa ma duc la prostituate, ma descurcam eu altfel, fara sa apelez la serviciile celor doi interlopi", ne-a declarat Mircea Badea.

Aflat in redactia Jurnalului National, Mircea Badea l-a sunat pe procurorul Gheorghe Muscalu, seful Sectiei de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din cadrul Parchetului de pe langa Curtea Suprema de Justitie, magistratul care conduce ancheta in dosarul Camatarilor. Procurorul Muscalu l-a invitat pe Badea ca astazi sa se duca la Parchet si sa depuna o plangere impotriva celor care i-au implicat numele in aceasta ancheta, mai ales ca anchetatorul sustine ca nu cunoaste ca o astfel de informatie sa fi fost furnizata oficial jurnalistilor.

RAZBUNARE. "Consider ca aceste atacuri la adresa mea si a lui Oreste nu sunt deloc intamplatoare, mai ales ca noi am deranjat foarte multe persoane din Politie si Parchet. Ni se trage de la acea nenorocita de fabrica de chibrituri de la Gherla. Pentru ca nu ne-am lasat furati pe fata, de un individ Valentin Brancoveanu, si pentru ca nu ne-am lasat intimidati de legaturile acestuia cu nume importante ale judetului Cluj si, impli-cit, ale puterii, s-au gandit ei sa strecoare si numele noastre in cel mai mediatizat caz de crima organizata din Romania lui 2004. Totodata, au urmarit prin aceasta miscare sa ne aduca in sapa de lemn, avand in vedere ca partenerii nostri de afaceri, cand au auzit ca am fi prieteni cu Nutu Camataru, au intrat in transa, ca sa zic asa", povesteste Mircea Badea. De unde aceasta razbunare? De la scandalul in care este implicat acest Brancoveanu si oamenii grei care il tin in spate, cum ar fi, zice Mircea Badea, deputatul de Dej, Alexandru Lapusan, presedintele PSD Cluj, Ioan Rus, si alte personalitati marcante ale vremii.

FABRICA, EXECUTAREA SI FALIMENTUL. Tragicomedia incepe in 2002, cand firma lui Mircea Badea, Network, a cumparat niste utilaje de producere a chibriturilor, care se aflau in incinta fabricii de la Gherla. Cu contract legal si, foarte important, cu banii jos. Cam 100.000 de dolari l-a costat demararea acestei afaceri. S-a asociat imediat in participatiune cu firma lui Oreste, Pheonix. Toate bune si frumoase. Numai ca Badea si Oreste nu stiau in ce se baga. Utilajele cu pricina au apartinut candva lui Valentin Brancoveanu care, la un momenmt dat, a fost executat silit, iar utilajele au fost scoase la licitatie. "Au fost cumparate de niste baieti care le-au vandut altor baieti care mi le-au vandut mie", zice Badea. Cu toate acestea, in primavara lui 2003, "Brancoveanu a venit cu executorul judecatoresc si cu politia ca sa ne dea afara", mai spune Badea.

FALSURI GROSOLANE. In septembrie, a reusit acest lucru. "Culmea este ca Brancoveanu sustinea ca utilajele pe care le-am cumparat sunt ale lui, si ca nu a fost executat silit niciodata. Mai mult, pe numele lui exista un dosar penal in care este acuzat de fals si uz de fals, marturie stand trei expertize grafoscopice din care rezulta ca a contrafacut mai multe semnaturi. Dosarul zace si acum intr-un fiset de la IGP", sustine omul de televiziune. La sfarsitul lui 2003, Mircea Badea si Oreste au intrat in faliment, deoarece nu mai puteau onora contractele incheiate cu furnizorii.

DATORII. "Acum, avem de dat inapoi 2,5 miliarde de lei, timp in care Brancoveanu produce linistit chibrituri cu utilajele mele", mai zice Badea. Acesta l-a dat in judecata pe Brancoveanu, cerand intoarcerea executarii judecatoresti. Dosarul a trecut prin toate fazele posibile si imposibile si, printr-un artificiu care frizeaza absurdul, avocatul lui Brancoveanu i-a convins pe judecatori ca articolul de lege privind intoarcerea executarii judecatoresti este neconstitutional. In fine, dosarul va fi judecat de Curtea Constitutionala, cu un termen de judecata apropiat de Pastele Cailor. Chiar daca la lege se spune clar ca sentinta intr-un proces de intoarcere a executarii trebuie sa se dea in cel mult doua saptamani.

LEHAMITE

"Pastrati voi, ma, fabrica si terenurile, dar lasati-ma dracu’ in pace! Nu beau, nu fumez si nu am legatura cu atentatele din Osetia si nici nu lucrez pentru Ben Laden. Sa nu incercati sa-mi faceti vreo inscenare cu droguri sau cu altceva"

EXPLICATIE

"Consider ca aceste atacuri la adresa mea si a lui Oreste nu sunt deloc intamplatoare, mai ales ca noi am deranjat foarte multe persoane din Politie si Parchet" - Mircea Badea

DOSAR PENAL

Anul trecut, la 25 decembrie, cand tot romanul sarbatorea Craciunul, un politist zelos de la Sectia 13 a batut la usa familiei Badea, inmanandu-i tatalui lui Mircea o citatie prin care i se aducea la cunostinta ca este urmarit penal pentru incalcarea Legii privind drepturile de autor. "Este vorba, iarasi, de o facatura ordinara. Tata are o editura mica, numita "Badea", care, pe langa editarea unor carti, a tiparit si niste brosuri privind informatii referitoare la invatamant. Datele au fost preluate de pe site-ul Ministerului Educatiei si Cercetarii, adica s-a folosit de informatii publice. Insa, dusmanii nostri au considerat ca tata a furat intelectual statul. Dupa ce m-am dus personal la ministrul Ecaterina Andronescu si am lamurit-o despre ce este vorba, l-au lasat pe tata in pace", a conchis Mircea Badea.

TRIMIS LA PLIMBARE

In vara lui 2003, Mircea Badea a iesit in fata Guvernului sa protesteze, dupa ce a fost sistematic trimis la plimbare de fostul ministru de Interne, Ioan Rus, de chestorul Dumitru Sorescu (actualul sef al Politiei Romane) si de Victor Ponta. "Singurii care au incercat in zadar sa faca ceva au fost premierul Nastase Adrian si Sandu Florin, secretar de stat in MAI, fost sef al IGPR.

Evident, nu au reusit sa-i tina piept lui Ioan Rus & Co. M-au mai trimis la plimbare seful Politiei Cluj, Pop Puscas, si, in fine, ca sa fie tot tacamul complet, si consilierul pe probleme juridice al lui Iliescu Ion, Sandu Nicolae", a mai afirmat Mircea Badea. Dupa ce l-au terminat ca afacerist, acum vor sa-i distruga si cariera in presa, mafia politica lansand pe la colturi zvonuri prin care i se pune in carca o relatie cu fetele Camatarilor.
×
Subiecte în articol: observator mircea badea brancoveanu oreste