x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Băsescu rămâne în arest. Curtea de Apel a respins cererea de revocare a arestării preventive

Mircea Băsescu rămâne în arest. Curtea de Apel a respins cererea de revocare a arestării preventive

18 Iul 2014   •   11:35
Mircea Băsescu rămâne în arest. Curtea de Apel a respins cererea de revocare a arestării preventive

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au decis să respingă cererea de revocare a arestării preventive în cazul lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, trimis în judecată pentru trafic de influenţă.

În cazul lui Mircea Băsescu, avocatul Nelu Taşcă a contestat legalitatea măsurii arestării preventive. Apărătorul lui Mircea Băsescu a atras atenţia că pe parcursul anchetei Izaura Anghel şi fratele său, Florin Anghel, au dat declaraţii contradictorii, relatează Agerpres.

Florin Anghel a susţinut că banii au ajuns la Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, prin intermediul lui Marian Căpăţână, de altfel acuzat de procurori de complicitate la trafic de infulenţă. Izaura, în schimb, a afirmat că banii au ajuns direct la Mircea Băsescu. În acelaşi timp, avocatul a invocat faptul că filmările depuse la dosar de familia Anghel nu sunt cele originale, astfel că expertiza nu ar fi putut fi făcută pe probe veridice.

În acelaşi timp, şi Marius Constantin, acuzat că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, a cerut revocarea măsurii arestării preventive sau înlocuirea acesteia cu o altă măsură mai uşoară. Avocatul Pavel Abraham a declarat joi, la ieşirea din şedinţa de judecată de la Tribunalul Constanţa, că probele existente la dosar nu susţin acuzaţia şantajului.

×