x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Băsescu, despre scandalul de şantaj: Nu am cum să fac declaraţii pe acest subiect, nu doresc să perturb ancheta

Mircea Băsescu, despre scandalul de şantaj: Nu am cum să fac declaraţii pe acest subiect, nu doresc să perturb ancheta

30 Mai 2014   •   12:40
Mircea Băsescu, despre scandalul de şantaj: Nu am cum să fac declaraţii pe acest subiect, nu doresc să perturb ancheta

Fratele preşedintelui României, Mircea Băsescu, confirmă existenţa unei anchete în derulare a DNA în legătură cu un şantaj al familiei lui Bercea Mondial la adresa sa. dar precizează că nu doreşte să perturbe demersul procurorilor prin declaraţii de presă.

"(...) Nu pot să vă spun decât că nu am cum să fac declaraţii de presă pe subiectul în cauză, anume existenţa unor presiuni din partea familiei Anghel asupra mea şi a unui act de şantaj, pentru că în această cauză se fac cercetări de către procurori, la acest moment şi nu doresc să perturb ancheta", a declarat Mircea Băsescu, vineri, în exclusivitate pentru Agerpres.

Potrivit procurorilor DNA Constanţa, pe 26 mai 2014 şi 29 mai 2014, Constantin Marius ar fi exercitat constrângeri asupra unei persoane, nenominalizate în comunicat, constând în ameninţarea cu darea în vileag, prin intermediul presei, a unor fapte compromiţătoare pentru persoana ameninţată şi pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracţiuni de corupţie.

Acesta ar fi cerut 280.000 de euro pentru a nu da în vileag informaţiile, iar ieri, când denunţătorul s-a întâlnit cu inculpaţii pentru a le da 10.000 de uero, procurorii DNA Constanţa au organizat acţiunea de flagrant.

Marius Constantin a fost reţinut pentru 24 de ore iar Izaura Anghel şi un minor de 17 ani sunt cercetaţi sub control judiciar.

În anul 2010, Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, a botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondialu.

×
Subiecte în articol: mircea basescu bercea mondial