x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Băsescu, liber să meargă la serviciu de două ori pe săptămână

Mircea Băsescu, liber să meargă la serviciu de două ori pe săptămână

de Veronica Micu    |    14 Ian 2015   •   12:57
Mircea Băsescu, liber să meargă la serviciu de două ori pe săptămână

Magistraţii Tribunalului Constanţa au decis, azi, că Mircea Băsescu poate să plece de acasă la serviciu în două zile ale fiecărei săptămâni, timp de câte trei ore, iar Marian Căpăţână poate, pe 15 ianuarie, timp de patru ore, să părăsească domiciliul pentru a-şi face un consult medical la spital.

Ambii inculpaţi, judecaţi în procesul de şantaj în care sunt implicaţi cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel zis Bercea Mondial, rămân în continuare sub arest la domiciliu, fiind respinse ca nefondate cererile acestora de revocare a respectivei măsuri preventive.

Instanţa încuviinţează ca inculpatul Băsescu Mircea "să părăsească imobilul în care locuieşte, situat în mun. Constanţa str. Brazdei nr.15 B, jud. Constanţa, în zilele de luni şi miercuri ale fiecărei săptămâni, între orele 12,00-15,00, pentru a se prezenta la sediul SC FATTORIA TERRANTICA SRL Constanţa - aflat în Zona Liberă Sud Agigea incinta 1 A, la care are calitatea de administrator", conform deciziei publicată pe site-ul Tribunalului Constanţa.

De asemenea, judecătorii "încuviinţează ca inculpatul Căpăţână Marian Adrian faţă de care s-a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu prin decizia penală nr. 279/P/26.11.2014 a Curţii de Apel Constanţa, să părăsească în data de 15 ianuarie 2015, imobilul în care locuieşte, situat în mun. Bucureşti, str. Splaiul Unirii nr. 168, Bloc T2, sc.1, ap. 705, etaj 7, sector 4, pentru a se deplasa la Spitalul de Urgenţă Floreasca Bucureşti, între orele 12,00-16,00 pentru un consult medical la secţia Cardiologie".

Pe 23 iunie 2014, procurorii DNA - Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a cinci inculpaţi în dosarul ce-l vizează pe Mircea Băsescu. Aceştia sunt ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, aflat în stare de arest preventiv pentru şantaj cu circumstanţe agravante în stare de recidivă, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, precum şi minorul de 17 ani, Grinică Anghel - pentru şantaj cu circumstanţe agravante, cei doi aflându-se sub control judiciar.

Trimişi în judecată pentru şantaj au mai fost fiul lui Bercea, Florin Anghel, care este în penitenciar pentru executarea pedepsei într-o altă cauză, şi mama acestuia şi a Izaurei, Fănica Anghel, arestată într-un alt dosar.

În acelaşi dosar, Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână sunt judecaţi pentru trafic de influenţă şi, respectiv, complicitate la trafic de influenţă.
 

×
Subiecte în articol: mircea basescu