x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Diaconu, ACHITAT în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru conflict de interese

Mircea Diaconu, ACHITAT în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru conflict de interese

28 Noi 2014   •   10:56
Mircea Diaconu, ACHITAT în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru conflict de interese
Sursa foto: Mircea Diaconu, ACHITAT în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru conflict de interese

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis vineri achitarea şi aplicarea unei amenzi administrative de 1.000 de lei europarlamentarului Mircea Diaconu în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru conflict de interese. Hotărârea menţine decizia anterioară a Curţii de Apel Bucureşti şi este definitivă.

"Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi de inculpatul Diaconu Mircea împotriva sentinţei penale nr. 142/F din 13 martie 2014 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a II-a penală. Obligă apelantul inculpat la plata sumei de 250 lei cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 50 lei, reprezentând onorariul pentru apărătorul desemnat din oficiu, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată, în şedinţă publică, azi 27 noiembrie 2014", se arată în minuta deciziei ÎCCJ.

În luna martie, Curtea de Apel Bucureşti l-a achitat pe Mircea Diaconu în dosarul în care este acuzat de conflict de interese, acesta primind o amendă administrativă, în cuantum de 1.000 de lei.

Mircea Diaconu a fost trimis în judecată în noiembrie 2012 de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sub acuzaţia de conflict de interese (5 fapte), dosarul fiind deschis în urma unei sesizări a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

×