x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Duşa: Aproape 7.000 de militari stau pregătiţi să intervină în zonele afectate de zăpezi

Duşa: Aproape 7.000 de militari stau pregătiţi să intervină în zonele afectate de zăpezi

de Mediafax    |    28 Ian 2014   •   20:45
Duşa: Aproape 7.000 de militari stau pregătiţi să intervină în zonele afectate de zăpezi
Sursa foto: Duşa: Aproape 7.000 de militari stau pregătiţi să intervină în zonele afectate de zăpezi

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a dispus ca în zonele supuse codurilor de avertizare meteo și în cele preconizate a intra sub incidența acestor coduri să se ia măsuri pentru pregătirea a 6.700 de militari care ar putea interveni cu 1.000 de mijloace tehnice.

De asemenea, pentru intervenția în zonele adiacente județelor afectate de zăpezi sunt pregătiți să intervină 600 de militari și 100 de mijloace tehnice, precizează MApN.

Potrivit MApN, se află în derulare 22 de intervenții și au fost finalizate alte 37 în zonele afectate de viscol și ninsori fiind implicați, în total, 1.190 de militari și 129 de mijloace tehnice.

În județul Vrancea, 80 de militari cu patru mijloace tehnice, trei autocamioane și un autovehicul de tip VAMTAC, aparținând Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată, acționează în localitățile Gura Caliței, Măicănești și Vulturu pentru deszăpezirea căilor de comunicații și a gospodăriilor vârstnicilor și persoanelor bolnave.

În județul Buzău, 30 de militari din Brigada de Informații Militare, transportați cu elicoptere aparținând MAI, acționează în misiuni de prim-ajutor în localitățile Vâlcele și Brădeanu iar alți 16 militari din Batalionul 620 Operații Speciale acționează cu un autocamion în localitatea Scurtești pentru deszăpezirea căilor de acces. În același județ, 20 de militari și un autocamion deszăpezesc căile de acces și transportă alimente către azilul de bătrâni din localitatea Câmpeni.

În județul Vâlcea, șase militari cu un autogreder și o volă acționează pentru deszăpezirea drumurilor județene între localitățile Budești-Drăgoiești și Galicea-Stoilești și a căilor de comunicații în localitatea Glăvile.

În județul Galați, 48 de militari și două camioane din Brigada 282 Infanterie Mecanizată acționează pentru transport alimente și pentru evacuare de persoane din localitățile Pechea și Lupele.

×