x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Lucescu a suferit un preinfarct şi a fost operat la Doneţk

Mircea Lucescu a suferit un preinfarct şi a fost operat la Doneţk

16 Iul 2009   •   00:00

Mircea Lucescu, tehnicianul lui Şahtior Doneţk, a suferit aseară un preinfarct şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Patronul echipei de fotbal din Doneţk, Rinat Ahmetov, a trimis de urgenţă o echipă medicală de la Kiev, iar azi noapte, în jurul orei 3, tehnicianul român  a suferit o intervenţie chirurgicală.

Mircea Lucescu, în vârstă de 64 de ani, a acuzat dureri la inimă în cantonamentul din Austria, dar nu a efectuat vreun control medical.

Soţia sa a plecat astăzi de urgenţă în Ucraina pentru a fi alături de Mircea Lucescu. Rinat Ahmetov a stat la spital, alături de tehnicianul român, inclusiv după operaţie.
În acest moment starea lui Mircea Lucescu este stabilă.


Mircea Lucescu: "Sunt bine"
Mircea Lucescu a vorbit cu prietenii şi familia şi starea sa de sănătate în acest moment este foarte bună. Acesta a răspuns la telefon:"Sunt după operaţie, dar mă simt bine. Nu am voie să vorbesc la telefon, dar am vrut să se ştie că sînt bine. Am făcut un preinfarct în Elveţia pe care l-am dus pe picioare".


Răzvan Lucescu: Tata este bine, nu sunt probleme grave

"Tata se simte bine, nu sunt probleme foarte grave. Inima lui este puternică. A fost o problemă la o arteră. A fost operat şi acum totul este în regulă", a declarat Răzvan Lucescu pentru MEDIAFAX.


Neli Lucescu: "Mircea se simte bine, dar e foarte slăbit"
"I s-a făcut rău încă din cantonamentul echipei, se simţea foarte obosit, însă nu a vrut să meargă la doctor. La întoarcerea în Ucraina i s-a blocat o arteră de la inima şi a fost dus de urgenţă la spital. O echipă de medici cardiologi s-a deplasat special de la Kiev pentru a face această intervenţie. Acum se simte bine, însă este foarte slăbit", a declarat soţia lui Mircea Lucescu la sport.ro.


Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal a declarat, pentru antena3, că nu a luat încă legătura cu cineva din familia Lucescu: "Nu am vorbit cu nimeni din familie. Îi doresc multă sănătate şi îi transmit din partea tuturor sportivilor şi oficialilor Ligii Profesioniste de Fotbal multă sănătate. Meseria de antrenor este cu mult stres şi o răspundere extraordinară".
Legat de informaţiile apărute în presă, potrivit cărora Mircea Lucescu ar fi fost informator la Securitate, un posibil motiv de supărare pentru antrenor, Dragomir a spus că "numele lui Lucescu nu a fost vehiculat şi nu avea de ce să fie supărat. Toţi cei care au spus aşa ceva sunt nişte nenorociţi".


George Copos: "Peste două zile va reveni pe teren"
George Copos, prietenul lui Mircea Lucescu, a declarat că nu ştia că antrenorul lui Şahtior are probleme de sănătate: "Am vorbit cu el acum două minute şi este bine. Mircea Lucescu este unul dintre cei mai valoroşi pe care îi are România. Este un om puternic şi va trece peste aceste momente cu bine. În două zile va ieşi din spital şi îşi va continua activitatea pe teren. Are o calitate umană cum rar găseşti în România astăzi. Vocea lui mi-a spus că este la fel de puternic cum a fost întotdeauna. Asta înseamnă fotbalul: agonie şi extaz".


Potrivit directorului general al clubului Şahtior Doneţk, Serghei Palkin, citat de presa ucraineană, Mircea Lucescu a fost internat într-un spital din Ucraina după ce a avut "probleme cardiace legate de activitatea muşchiului inimii". El a refuzat să fie tratat în Elveţia, asa cum i-a fost propus, preferând asistenţa medicală în Ucraina.
Oficialul clubului ucrainean a declarat că a avut o convorbire telefonică cu antrenorul român şi că starea acestuia bună, manifestând optimism:  "L-am sunat şi mi-a spus: mă simt bine, pot veni la antrenamente. Medicii i-au recomandat două săptămâni de pauză totală şi intentionează să se supună verdictului".


Rednic: "Doamne, ce rău îmi pare! E din cauza stresului! Sper să îşi revină!"
Fost elev al lui Mircea Lucescu, Mircea Rednic, a rămas şocat la aflarea veştii.
"Aoleo, Doamne, ce rău îmi pare! Ce Dumnezeu! Îmi pare foarte rău, e o veste proastă! Cred că e din cauza stersului! Trebuie să aibă şi el grijă mai mult de sănătate, că e mai importantă decât orice. E un om care m-a ajutat foarte mult şi sunt alături de el. Sper să îşi revină", a declarat Mircea Rednic pentru sport.ro.

Emerich Ienei, fostul antrenor al Stelei, a declarat pentru antena3 că este "extrem de trist şi şocat".

"Între noi a fost o legătiră extrem de civilizată şi îmi pare foarte rău de ce i s-a întâmplat. Presiunea este foarte mare pentru că antrenorul este bun dacă echipa câştigă şi prost dacă echipa pierde. Trebuie să fii foarte echilibrat ca să rezişti la aceste şocuri. Un antrenor are orgoliul şi mândra lui", a mai spus Ienei.

Ion Crăciunescu, fost arbitru internaţional: "Mircea Lucescu a luat întotdeauna lucrurile de jos şi a trebuit să le ducă foarte sus, să le construiască, să clădească. Este un tip foarte sufletist şi se ataşează foarte uşor de jucători, iar emoţiile sunt la o intensitate maximă. Eu ştiu că, în urmă cu 10 ani sau mai mult, a mai avut o problemă, dar a trecut peste acel eveniment neplăcut. Nu mai ştiu dacă a fost tot o problemă cardiacă. Viaţa este mai presus ca orice şi cred că nu mai are nimic de demonstrat. Eu cred că el ştie foarte bine ce are de făcut, însă părerea mea este că ar trebui să se liniştească".

articol în curs de actualizare - refresh

×
Subiecte în articol: observator mircea declarat lucescu