x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Lucescu: "Mă consider vinovat pentru neatenţie. Continui să cred însă că accidentul putea fi evitat"

Mircea Lucescu: "Mă consider vinovat pentru neatenţie. Continui să cred însă că accidentul putea fi evitat"

02 Feb 2012   •   17:41
Mircea Lucescu: "Mă consider vinovat pentru neatenţie. Continui să cred însă că accidentul putea fi evitat"

La aproape o luna de la accidentul caruia i-a cazut victima pe 6 ianuarie, Mircea Lucescu a avut prima aparitie televizata. In studioul Realitatea TV, tehnicianul roman a dezvaluit ca nu s-a gandit nicio clipa sa fie operat in strainatate, crede in continuare ca accidentul putea fi evitat de vatman, chiar daca si-a recunoscut vinovatia, si sufera pentru faptul ca este mult mai respectat in strainatate decat in propria tara.

"Am ramas impresionat de mesajele de incurajare, mai ales de cele venite de la Donetk.


In niciun caz nu m-am gandit la operatie in strainatate. Sunt roman suta la suta. Vad ca se fac eforturi foarte mari.

Trebuie sa ma misc cat mai mult. Fac foarte multa gimnastica si mai ales exercitii de respiratie. Am avut noua coaste rupte. Nu am voie sa ies afara pe ger.

Daca pot, pe 11 voi fi la Split, pentru un meci amical.

Ma simt in stare sa plec din tara in maxim o saptamana.

Vreau sa vedem ce va spune politia dupa ancheta. Ma consider vinovat pentru neatentie. Am si riscat cand nu trebuia. Continui sa cred insa ca accidentul putea fi evitat. Ar trebui sa fie invatatura de minte pentru oricine. Se poate intampla oricui sa i se opreasca masina pe linia de tramvai. Nu am niciun fel de pretentii din partea vatmanului, dar vreau ca adevarul sa iasa la suprafata.

Ma asteptam ca vatmanul sa dea macar un telefon. Nu am vorbit cu el. Tramvaiul era la distanta mare. Am considerat ca are timp sa opreasca. Nu a franat deloc.

Rautatea unei parti a presei m-a deranjat. Presa tabloida putea sa dea dovada de mai mult respect. Cand apar inventii, ma doare. Nu ar fi meritat atata publicitate acest caz.

Diferenta este enorma. Sunt mult mai respectat afara. Noi nu suportam succesul altuia. M-am gandit sa parasesc definitiv Romania.

Vorbesc permanent cu adjunctii mei, le spun ce trebuie sa faca. Am fost sunat si de capitanul echipei, croatul Srna. Ne-am despartit de un jucator, Jadson, care era de opt ani cu noi. Mi-a dat un SMS care m-a impresionat.

Meseria asta e dificila. Nimic ne este intamplator. Educarea jucatorilor, constructia unei echipe, reintinerirea ei, totul e o inlantuire. Relatia mea cu jucatorii este dincolo de o astfel de relatie obisnuita.

Nu m-am certat niciodata cu Ahmetov. Am venit la Sahtior dupa ce m-a curtat trei ani. Mi-a spus atunci ca vom face o echipa impreuna, vom pierde si vom castiga impreuna. A avut o deosebita incredere in mine. Pentru mine cea mai mare rusine in fotbal nu este sa retrogradezi, ci sa falimentezi.

Ahmetov iubeste foarte mult fotbalul. Ajuta enorm copiii, spitalele, toate categoriile de oameni. Are un simt al afacerilor extraordinar, este un om extrem de inteligent.

In 90, romanii aveau mari asteptari de la schimbarea de regim. Cei care au fost la putere au avut grija sa se ajute in primul rand pe ei. Nu mai exista respect pentru nimic. Pentru oameni, in primul rand. Afara sunt apreciate eforturile pe care le face Romania."

×