x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Tiberian: Johnny Răducanu a fost figura emblematică a jazz-ului românesc

Mircea Tiberian: Johnny Răducanu a fost figura emblematică a jazz-ului românesc

19 Sep 2011   •   10:14
Mircea Tiberian: Johnny Răducanu a fost figura emblematică a jazz-ului românesc

Pentru muzicianul Mircea Tiberian, Johnny Raducanu a fost figura emblematica a jazz-ului romanesc, atat ca instrumentist compozitor, cat si ca figura publica.

"Johnny Raducanu a fost figura emblematica a jazz-ului romanesc, atat ca instrumentist compozitor, cat si ca figura publica", a spus Mircea Tiberian, potrivit Mediafax. "Era artistul cel mai cunoscut publicului romanesc din cei care au facut sau fac muzica de jazz", a adaugat pianistul.

Tiberian l-a descris pe Johnny Raducanu, care l-a ajutat sa se lanseze, ca pe "un om de o generozitate iesita din comun". "A ajutat foarte multi muzicieni, incluziv pe mine", a spus artistul, amintindu-si de implicarea lui Raducanu in festivaluri de jazz, dar si in crearea, in anii '90, a Asociatiei Romane de Jazz.

"Odata cu disparitia lui Johnny Raducanu, breasla interpretilor se va schimba radical. El era purtatorul unui fel de a fi care a disparut din arta. Avea o seriozitate si o viziune de ansamblu care lipseste azi", a completat Mircea Tiberian.

×