x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mirescu a demisionat din cauza greşelii din subiectul la Istorie

Mirescu a demisionat din cauza greşelii din subiectul la Istorie

22 Mai 2009   •   00:00

Directorul Centrului Naţional de Curriculum şi Evaluare, Cristian Mirescu, a demisionat, în urma incidentului de la teza unică la Istorie când, în subiectul II, în loc de "Armata II" a fost scris "Armata I". Demisia a fost acceptată de ministrul Ecaterina Andronescu, potrivit Mediafax.

Ministrul Ecaterina Andronescu a declarat, vineri, că a acceptat demisiile lui Cristian Mirescu, directorul Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar (CNCEIP), precum şi a consilierului inspector pentru disciplina Istorie, Rodica Tudorică.

Potrivit ministrului, astăzi a demarat un control la CNCEIP care, săptămâna vitoare, va avea o nouă conducere.

"După ce vor fi încheiate toate tezele, Centrul Naţional de Curriculum şi Evaluare Învăţământul Preuniversitar va reintra în restructurare", a declarat Ecaterina Andronescu.

Ministrul a precizat că Ministerul Educaţiei nu elaborează subiectele la teze şi că CNECIP are printre cele patru competenţe, şi pe cea privind coordonarea şi organizarea sistemului de examene şi evaluări naţionale.

Ecaterina Andronescu a subliniat încă o dată că "elevii aflaţi în sălile de examene nu au avut de suferit pentru subiectele transmise au fost în varianta corectă".

Eroarea de la teza la Istorie a constat în faptul că în loc de "Armata II" a apărut "Armata I".

Subiectul pentru teza unică la Istorie a fost corectat de şase persoane, respectiv de trei inspectori care concep subiectele, de un inspector de specialitate care le supervizează, de un drector de evaluare şi de directorul Centrului Naţional de Curriculum şi Evaluare, Cristian Mirescu.

Pentru teza la Istorie au optat 64.00 din cei 213.396 de elevi de clasa a VIII-a care participă la această sesiune de teste, restul optând pentru Geografie.

Potrivit lui Cristian Mirescu, directorul Centrului Naţional de Curriculum şi Evaluare, copiii au primit pe foaie, cifra I tăiată şi înlocuită cu II.

Pentru teza de Istorie au fost întocmite 10 variante de subiect din care pentru proba de joi, a fost extrasă varianta cu nr. 5.

Părinţii au cerut ministrului Educaţiei să reevalueze toţi angajaţii din cadrul Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar (CNCEIP) şi să demită conducerea acestuia

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, declara, în 11 mai, că a cerut verificarea tuturor subiectelor pentru tezele cu subiect unic la Matematică, Istorie şi Geografie, după incidentul de la Limba română din 7 mai, când în subiect au fost inversate două nume ale personajelor dintr-o schiţă de Caragiale. (V.A.)

×