x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Miron Cozma a luat o decizie-surpriză

Miron Cozma a luat o decizie-surpriză

de Miruna Pasa Petru    |    28 Noi 2007   •   00:00
Miron Cozma a luat o decizie-surpriză
Sursa foto: DANIEL MIHAILESCU/

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a provocat ieri o adevărată surpriză refuzănd eliberarea condiţionată pe care ar fi putut să o obţină cu căteva zile inainte de a-şi ispăşi integral pedeapsa.

Eliberare condiţionată

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a provocat ieri o adevărată surpriză refuzănd eliberarea condiţionată pe care ar fi putut să o obţină cu căteva zile inainte de a-şi ispăşi integral pedeapsa. In faţa instanţei de la Judecătoria Sectorului 5, avocaţii săi au invocat mai multe excepţii de neconstituţionalitate, provocănd astfel suspendarea procesului. Potrivit apărătorilor, modalitatea in care se desfăşoară procedurile de eliberare condiţionată este impotriva egalităţii cetăţenilor in faţa legii şi a dreptului la un proces echitabil.

PRECEDENT. Ei au susţinut că deţinuţii aflaţi in situaţia lui Cozma ar trebui să beneficieze de eliberarea condiţionată dacă concluziile comisiei speciale de la penitenciar susţin acest lucru. "Aceste comisii sunt conduse de un magistrat de grad egal cu cel al magistratului de la Judecătorie. Mi se pare anormal ca acesta din urmă să poată infirma decizia judecătorului din comisie, in condiţiile in care deţinutul a indeplinit toate cerinţele legale pentru eliberarea condiţionată", a pledat avocatul Adrian Roşeţi. El a susţinut că prin aceste excepţii vrea să creeze un precedent. "Miron Cozma se luptă pentru drepturile celorlalţi deţinuţi şi pentru acest lucru va mai sta la locul de deţinere pănă la 2 decembrie", a spus apărătorul. Fostul lider al minerilor va fi eliberat din Penitenciarul Rahova peste patru zile, cănd va termina de executat condamnarea la zece ani de inchisoare.

×
Subiecte în articol: observator