x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Miron Cozma pus in libertate

Miron Cozma pus in libertate

de Tiberiu Kiss    |    22 Dec 2005   •   00:00
Miron Cozma pus in libertate

Miron Cozma este mai aproape cu un pas de mult visata libertate. El a primit ieri verdictul sperat al eliberarii conditionate pronuntat de magistratii Judecatoriei Timisoara, dupa patru ore de deliberari.
Imbracat in uniforma verde de detinut, sobru si necomunicativ cu presa si extrem de bine pazit de gardieni, "Luceafarul huilei" a fost bagat in boxa acuzatilor alaturi de alti opt detinuti. Avocatii lui si procurorul de sedinta si-au sustinut pe rand punctele de vedere in incercarea de a convinge completul de judecata ca fiecare are dreptatea de partea lui. In acest timp, fiul lui Miron Cozma si-a sustinut moral tatal prin simpla prezenta.

DISPERARE SI EXTAZ. Pentru fostul lider al minerilor din Valea Jiului, vestea cea buna a venit dupa mai bine de patru ceasuri de la terminarea sedintei de judecata. Timp in care Miron Cosma a trecut pe rand de la disperare la extaz si invers. Bucuria vestii ca s-a dispus eliberarea lui conditionata, dupa ce a executat aproape opt ani din pedeapsa, i-a fost umbrita lampasului numai de teama ca, in urmatoarele trei zile, sentinta Judecatoriei Timisoara poate fi atacata de procurori. Temere indreptatita, se pare, din moment ce, potrivit unor surse judiciare, Parchetul chiar intentioneaza sa declare recurs.

ASTEPTARE. Teoretic liber, Miron Cozma ramane practic dupa gratiile Penitenciarului de maxima siguranta "Popa Sapca" din Timisoara, cel putin pana la judecarea recursului si pronuntarea unei decizii definitive. Cu alte cuvinte, el risca sa-si petreaca la inchisoare si aceste Sarbatori de iarna.

×
Subiecte în articol: observator miron cozma