x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mişcarea pro-Arafat s-a transformat în miting anti-Băsescu. Protestatarii, ameninţaţi cu amenzi contravenţionale

Mişcarea pro-Arafat s-a transformat în miting anti-Băsescu. Protestatarii, ameninţaţi cu amenzi contravenţionale

13 Ian 2012   •   20:51
Mişcarea pro-Arafat s-a transformat în miting anti-Băsescu. Protestatarii, ameninţaţi cu amenzi contravenţionale

UPDATE 23.52 Protestatarii din fata Palatului Cotroceni sunt legitimati de catre fortele de ordine si invitati sa paraseasca zona. Mai multe persoane, care s-au opus legitimarii, au fost retinute.

UPDATE. 22.18 Potrivit Realitatea TV, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat ca initiatorii protestului vor fi identificati pe baza analizei imaginilor video si vor sanctionati conform legii pentru organIzarea protestului.
Conform legii, participantii la actiunea de protest, neautorizata, pot fi sanctionati cu amenzi intre 500 si 5.000 de lei, iar organizatorii cu sume cuprinse intre 1.000 si 5.000 de lei.

Georgian Enache a mai precizat ca oamenii care s-au adunat in Piata Universitatii nu au fost condusi la sectia de politie pentru ca printre ei erau foarte multe persoane in varsta si femei. "Trebuie sa asiguram ordinea publica, nu sa o tulburam", a comentat Georgian Enache.

UPDATE. 21.30 Peste 1000 de manifestanti se afla in fata Palatului Cotroceni, potrivit Agerpres. Sursa citata mai mentioneaza faptul ca in zona se afla masive forte de ordine.

UPDATE, 21.12 Protestatarii au incercat sa forteze gardurile de protectie instalate de jandarmi, iscandu-se o mica busculada. Spiritele s-au calmat rapid, participantii facand apel la un protest non-violent.

UPDATE. 21.08 Protestatarii aflati in fata Palatului Cotroceni scandeaza lozinci antiprezidentiale. Se cere demisia sefului statului. "Jos Basescu", "Demisia", "Iesi afara, javra ordinara", "A venit poporul!", "Alegeri anticipate!", sunt lozincile scandate de manifestanti.

Manifestatia are loc in fata intrarii principale in Palatul Cotroceni. Surse din interiorul institutiei au declarat pentru Jurnalul National ca Traian Basescu ar fi parasit Palatul cu jumatate de ora inainte de sosirea protestatarilor. La manifestatie nu participa nicio personalitate publica.

Jandarmeria a interzis circulatia pietonala pe trotuarul limitrof Palatului Cotroceni, inca din zona Gradinii Botanice.

Manifestantii pro-Arafat, care s-au adunat in Piata Universitatii, pentru a protesta impotriva proiectului Legii Sanatatii, au plecat in mars, vineri seara, catre Palatul Cotroceni.

Potrivit Antena 3, este vorba despre peste 2.000 de manifestanti, care scandeaza lozinci impotriva presedintelui Traian Basescu. "Basescu, nu uita, va vei si vremea ta!", "Jos Basescu!" si "Veniti cu noi!" sunt principalele slogane scandate de protestatari.

Practic, este prima manifestare de amploare impotriva presedintelui tarii din ultimii ani, precedenta inregistrandu-se in 2010, atunci cand politistii au manifestat la Palatul Cotroceni impotriva reducerii salariilor.

Victor Ciutacu a dezvaluit, la Antena 3, ca liderul Partidului Poporului, Dan Diaconescu, ar fi incercat sa se alature manifestantilor aflati in zona Pietei Universitatii, dar ca a fost nevoit sa se retraga in urma contestarilor primite.

Jandarmii insotesc coloana de manifestanti in marsul acesteia dinspre Piata Universitatii catre Palatul Cotroceni



×