x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mită la Giurgiu ! Șeful Serviciului Permise Auto și primarul din Valea Dragului, arestați de DNA

Mită la Giurgiu ! Șeful Serviciului Permise Auto și primarul din Valea Dragului, arestați de DNA

20 Sep 2019   •   16:15
Mită la Giurgiu ! Șeful Serviciului Permise Auto și primarul din Valea Dragului, arestați de DNA

Primarul comunei Valea Dragului, Mototolea Marin, și comisarul de poliție, Văduva Mitică, șeful Serviciului Permise Auto și Înmatricularea Vehiculelor Giurgiu au fost reținuți pentru 24 de ore de procurorii  Direcţiei Naţionale Anticorupţie  (DNA). Acestora li s-au întocmit dosare penale pentru mai multe infracțiuni de luare de mită. 

În perioada mai-iunie 2019, comisarul a pretins și a primit de la mai multe persoane bani pentru obținerea carnetului auto, programarea peste rând a candidaților la examen, înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme. În patru astfel de cazuri, Văduva Mitică a primit bani de la primarul Mototolea Marin, pentru care acesta a fost acuzat de complicitate la luare de mită.

Ofițerul de poliție avea tarife stabilite pentru astfel de intervenții. Programarea la proba practică costa 50 de euro, promovarea examenului se ridica la 300 de euro, iar pentru înmatricularea mașinilor percepea 100 de euro.  Comisarul este acuzat de săvârșirea a nu mai puțin de 10 infracțiuni de luare de mită. 

Celor doi inculpaţi li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile și sunt prezenți la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte 11 persoane.

×
Subiecte în articol: dna