x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Miting de susţinere pentru familia Bodnariu, în Piaţa Victoriei din București

Miting de susţinere pentru familia Bodnariu, în Piaţa Victoriei din București

09 Ian 2016   •   14:23
Miting de susţinere pentru familia Bodnariu, în Piaţa Victoriei din București
Sursa foto: Foto: Arhivă / Facebook.com

Câteva sute de persoane s-au adunat sâmbătă, în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a susţine familia Bodnariu, a căror cinci copii au fost preluaţi de către autorităţile norvegiene de protecţie a copilului.

Ei afişează pancarte atât în limba engleză cât şi în română sau norvegiană, pe care se pot citi mesaje precum: "Norvegia, nu separa familia Bodnariu", "Mai bine mamă săracă în România, decât mamă cu copii furaţi în Norvegia", "Români din toate ţările, uniţi-vă. Vi se fură copiii", "Stop Barnevernet", "Norway, stop child kidnapping" sau "Reunite the Bodnariu family".

La protest participă şi oameni veniţi din alte oraşe, pe o pancartă putându-se citi: "Codlea -Braşov". Oamenii au ieşit în stradă şi la Cluj şi Timişoara pentru susţinerea familiei Bodnariu.

Conducerea Ministerului Afacerilor Externe (MAE) a avut, vineri, o nouă discuţie cu ambasadorul Norvegiei la Bucureşti, Tove Bruvik Westberg, în cadrul căreia ambele părţi au reiterat importanţa unei cooperări susţinute în cazul familiei Bodnariu, precizează un comunicat de presă remis AGERPRES de MAE.

Potrivit sursei citate, întâlnirea urmează unor demersuri susţinute întreprinse anterior de MAE, inclusiv unor corespondenţe şi discuţii la nivelul conducerii ministerelor afacerilor externe din cele două ţări.

"MAE, prin misiunea diplomatică de la Oslo, a acţionat în sensul materializării iniţiativei de organizare a unei vizite la nivel parlamentar în Regatul Norvegiei. Este de aşteptat ca această vizită să aibă loc în perioada imediat următoare. La rândul său, ambasadorul României în Regatul Norvegiei va avea o discuţie cu reprezentanţii Ministerului norvegian al Copiilor, Egalităţii şi Incluziunii Sociale la 13 ianuarie 2016", se arată în comunicatul ministerului.

Ambasada României la Oslo menţine constant legătura cu familia Bodnariu şi cu avocatul acesteia.

"Atât familia Bodnariu, avocatul acesteia, cât şi Ambasada Norvegiei la Bucureşti au insistat asupra respectării principiului confidenţialităţii, ca principiu de bază al derulării unor astfel de cazuri", aminteşte MAE.

La solicitarea MAE, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) a dispus efectuarea unei anchete sociale în urma căreia a decis să propună părţii norvegiene integrarea copiilor în familia biologică extinsă a tatălui, în România.

Întreaga documentaţie pusă la dispoziţie de ANPDCA a fost transmisă, în regim de urgenţă, prin intermediul Ambasadei României la Oslo, tuturor autorităţilor norvegiene relevante, precum şi avocatului care reprezintă familia, pentru a fi utilizată în cadrul procedurii judiciare aflate pe rolul instanţelor locale, precizează comunicatul.

Sursa - Agerpres

×