x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mitocăniile îşi fac loc în CSM

Mitocăniile îşi fac loc în CSM

16 Mai 2008   •   00:00

Procurorul Liviu Dăscălescu, membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a cerut ieri să fie declanşată o anchetă în cazul procurorului general adjunct Gabriela Scutea, după ce aceasta, din lipsă de bani, a solicitat anularea unei întălniri a procurorilor generali ai Curţilor de Apel din ţară, programată a avea loc la Oradea.



Procurorul Liviu Dăscălescu, membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a cerut ieri să fie declanşată o anchetă în cazul procurorului general adjunct Gabriela Scutea, după ce aceasta, din lipsă de bani, a solicitat anularea unei întălniri a procurorilor generali ai Curţilor de Apel din ţară, programată a avea loc la Oradea. Despre această întălnire ştiau atât procurorul general Laura Codruţa Kovesi, căt şI ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu. Dăscălescu s-a arătat indignat că Gabriela Scutea i-a trimis lui şI procurorilor generali din ţară o adresă prin care anunţa că va anula întâlnirea deoarece Ministerul Public (MP) nu are bani.


“CAPUL LUI SCUTEA”. “Nepoliteţea a fost cu atât mai mare cu cât totul acolo era deja stability, inclusiv rezervările”, a spus Dăscălescu, precizând că adunarea a avut loc totuşI, dar numai pentru că a vorbit el “personal” cu Laura Kovesi şI s-au găsit bani. TotuşI o a doua adresă a fost înaintată chiar şI după rezolvarea problemei. Magistratul a cerut un control în legătură cu buna sau reaua-credinţă a Gabrielei Scutea. Dacă se va confirma reaua-credinţă a acesteia, Dăscălescu a anunţat că el, personal, va cere revocarea lui Scutea din funcţia de procuror general adjunct.


“UITE PISICA!”. Laura Kovesi i-a luat apărarea coechipierei sale, susţinănd că decizia de anulare a întălnirii s-a luat în baza unei analize a Departamentului Economic din MP şI că magistraţii din ţară putea folosi sistemul videoconferinţei. “Nu cred că trebuie să îi dăm acestui lucru o altă interpretare. Nu este o altă problemă decăt aceea că nu sunt bani. Din cauza lipsei de fonduri, miercuri, Parchetul a fost în situaţia de a i se bloca conturile pentru o cerere de executare silită, în urma unor hotărări judecătoreşti”. Văzând insistenţele lui Liviu Dăscălescu, Laura Kovesi a adăugat că, în opinia sa, dacă inspecţia va face un control privind această problemă, va trebui să verifice şi “ce-au făcut procurorii trei zile la ultima întâlnire de la Craiova, când procurorii generali au plecat cu două zile înainte şi au făcut excursii pe Dunăre pe banii parchetului”. “Dacă tot facem inspecţie, să zicem lucrurilor pe nume”, a acuzat Kovesi.


“VICTIMĂ COLATERALĂ”. Discuţia s-a purtat “peste masă”, atmosfera fiind tensionată. Un alt membru al CSM care a vrut să intervină în dialogul Dăscălescu-Kovesi s-a trezit repezit.




 “Doamna profesoară, mai bine tăceţi că oricum nu înţelegeţI nimic!” a spus Liviu Dăscălescu către Irina Zlătescu, reprezentant al societăţii civile în Consiliu. Numai că nu i-a zis că-I proastă. În faţa unei asemenea mitocănii, aproape că i-au dat lacrimile. Atitudinea seamănă cu modul în care politicienii tratează societatea civilă. Ceva de genul: “Bă, voi să vorbiţI odată la patru sau la cinci ani, când ne daţI votul! În rest, tăceţI dracului din gură, că şI aşa nu ştiţI, înţelegeţI nimic!”.


Reamintim domnului Dăscălescu Liviu că-şI ia salariul din taxele şI impozitele plătite de cei care compun societatea civilă, adică de noi, ăia proştii, care “nu înţelegem nimic”.

×
Subiecte în articol: observator dascalescu