x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mitropolitul Clujului: "Fiecare familie tânără să aibă trei copilaşi: unul pentru mamă, unul pentru tată şi unul pentru Biserică şi ţară!"

Mitropolitul Clujului: "Fiecare familie tânără să aibă trei copilaşi: unul pentru mamă, unul pentru tată şi unul pentru Biserică şi ţară!"

21 Mar 2015   •   14:43
Mitropolitul Clujului: "Fiecare familie tânără să aibă trei copilaşi: unul pentru mamă, unul pentru tată şi unul pentru Biserică şi ţară!"

Astăzi, a avut loc în centrul Clujului un "Marș pentru viață", organizat de Asociația Studenților Creștini Ortodocşi Romani, filiala Cluj-Napoca, cu binecuvântarea IPS Părinte Andrei, Mitropolit al Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

În cadrul evenimentului, înaltul prelat ortodox a transmis și un mesaj, legat de "împuținarea nașterilor" din România. Mitropolitul Clujului a spus că, dacă se dorește redresarea situației, "ar trebui ca fiecare familie tânără să aibă măcar trei copilași - unul pentru tata, unul pentru mama și celălalt pentru biserică și pentru țară".

La marș a participat și episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, în opinia căruia "viaţa are o origine sacră, iar omul nu este stăpânul vieţii". "Dumnezeu nu a creat moartea, ci viaţa, iar noi, oamenii, suntem chemaţi să o apărăm. Noi luptăm pentru viaţă, pentru cei care nu au glas să îşi apere viaţa. Marşul este pentru viaţă, de la începutul ei pe cale naturală, până la sfârşitul ei pe cale naturală. Suntem şi împotriva acestui păcat care este avortul, făcut deliberat, fără nicio motivaţie", a mai spus episcopul greco-catolic.

"Maica Domnului ne atenţionează că nu îi place ce facem"


În vara anului trecut, Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, a făcut un apel către enoriaşi, de Sărbătoarea Sfintei Maria, să asculte poruncile lăsate de Iisus Hristos, avertizând că oamenii le încalcă foarte des, ceea ce face din respectarea acestora o mare provocare.

În predică, ierarhul a spus că, atunci când oamenii nesocotesc poruncile lui Iisus, Maica Domnului este foarte tristă şi i-a îndemnat pe cei prezenţi să îşi imagineze cum ar fi dacă de a doua zi toată lumea ar mai ordonată, mai respectuoasă şi mai corectă.

Mitropolitul Clujului a enumerat cele zece porunci şi a spus că oamenii le încalcă pe toate, greşind şi faţă de ei înşişi, şi faţă de semenii lor, şi faţă de Dumnezeu.

"Să nu ucizi - este a şasea poruncă. Se fac atâtea avorturi, iar Maica Domnului este tristă şi ne atenţionează că nu îi place ce facem. Această poruncă o încălcăm şi când oamenii sunt de acord cu eutanasia. Dacă nu le mai sunt utili părinţii, îi elimină de pe scena vieţii. E un păcat strigător la cer. Ce să mai vorbim de a şaptea poruncă, desfrâul, a opta, furtul, a noua, minciuna. Toate poruncile lui Hristos le încălcăm şi atunci Maica Domnului este tristă. Dacă le împlinim, ne iubeşte mult", a conchis înaltul ierarh ortodox.

×