x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mladin, suspendat abuziv

Mladin, suspendat abuziv

09 Iul 2009   •   00:00

Fostul director al Aeroportului Băneasa Ştefan Mladin spune că a fost suspendat abuziv de actuala conducere din funcţia de şef al Serviciului Energie şi că va ataca în instanţă decizia primită joi privind suspendarea contractului de muncă până la finalizarea cercetărilor disciplinare în cazul lui.



Ştefan Mladin a declarat, joi, că actualul director al Aeroportului "Aurel Vlaicu" Băneasa, George Mihalcea, i-a înmânat "o hârtie" privind suspendarea contractului său de muncă începând din 8 iulie, fără a se preciza motivul acestei decizii.

Mladin a mai spus că şi soţia sa, care avea funcţia de director comercial la Aeroportul Băneasa, a primit aceeaşi decizie de suspendare a contractului de muncă până la finalizarea cercetărilor disciplinare. Potrivit lui Mladin, nici el şi nici soţia sa nu au fost înştiinţaţi de începerea unor cercetări disciplinare în cazul lor.

Fostul director al Aeroportului Băneasa a precizat că de o săptămână George Mihalcea "îl hărţuieşte", spunând că nu i se dau atribuţii pe postul pe care îl ocupă în prezent, de şef al Serviciului Energie.

Potrivit lui Mladin, George Mihalcea a trimis Poliţia Transporturi la el în birou să îl scoată cu forţa din aeroport. Fostul director a afirmat că i s-a înscenat furtul unui televizor, iar poliţia a mers abuziv la domiciliul unui coleg pentru a-l forţa să depună o declaraţie împotriva sa.

Mladin a mai spus că are şi o înregistrare telefonică cu George Mihalcea în care îl întreabă care este motivul suspendării contractului său de muncă, iar actualul director îi spune: "Aşa vreau eu, fac ce vreau cât sunt director".

Directorul Aeroportului "Aurel Vlaicu" Băneasa, George Mihalcea, nu a putut fi contactat, până la ora transmiterii acestei ştiri, cu privire la situaţia prezentată de Mladin.

În urmă cu aproape o lună, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, i-a schimbat din funcţie pe directorii aeroporturilor "Henri Coandă" Otopeni şi "Aurel Vlaicu" Băneasa, Gabriel Ţară şi, respectiv, Ştefan Mladin, numindu-i în locul lor pe Sorinel Ciobanu şi George Mihalcea.

Berceanu spunea atunci că a decis să schimb directorii de la aeroporturile Băneasa şi Otopeni nu pentru că are să le reproşez ceva foştilor directori, arătând că, în general, schimbă "directorii buni cu unii şi mai buni".

Potrivit ministrului Berceanu, directorii vor avea sarcina să schimbe modul de organizare al anumitor activităţi, să rezolve problemele dintre taximetrişti şi "bişniţari", să crească calitatea serviciilor şi să colaboreze pentru a finaliza fuziunea celor două aerogări.

În decembrie 2008, Berceanu declara că îi va elibera din funcţie pe cei 24 de directori de companii din subordinea instituţiei, invocând salariile ridicate ale acestora. Printre salariile menţionate de Berceanu se afla şi cel al directorului Aeroportului Băneasa Ştefan Mladin, de 14.000 de lei.
 
  Mediafax

×
Subiecte în articol: observator băneasa mladin