x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Moartea lui Michael Jackson rămâne la fel de misterioasă

Moartea lui Michael Jackson rămâne la fel de misterioasă

de Marina Constantinoiu    |    24 Iun 2011   •   13:44

Conditiile obscure in care a murit Michael Jackson continua sa alimenteze si dupa doi ani de la disparitia sa teorii despre comploturi si batalii judiciare, dar si o industrie care produce venituri de miliarde de dolari, relateaza AFP.
La comemorarea a doi ani de la moartea cantaretului, fanii vor sa-i aduca un omagiu aruncand din elicopter trandafiri rosii deasupra casei sale din Los Angeles.

In acesti doi ani inca nu s-a rezolvat misterul mortii megastarului, care a provocat o vie emotie in intreaga lume, comenteaza France Presse. Mai intai, pentru ca procesul medicului personal al starul a fost amanat de multe ori. Dupa audieri nenumarate, procesul care trebuia sa aiba loc in mai a fost in final amanat pentru septembrie. Conrad Murray este acuzat de ucidere prin imprudenta pentru ca i-a administrat cantaretului anestezicul propofol, care a fost cauza decesului. Medicul a recunoscut ca i-a administrat acest medicament, dar la cererea lui Michael, care il folosea ca somnifer.
Apararea pretinde ca poate aduce dovada ca Michael si-ar fi injectat o doza masiva din aceasta substanta profitand de faptul ca medicul a iesit din camera. Unul dintre avocatii medicului afirma ca datorii estimate la 500 de milioane de dolari l-ar fi determinat sa se sinucida.

Pana la urma ce a fost? Eroare medicala? Neglijenta? Sinucidere?
LaToya, sora cantaretului, inclina spre varianta uciderii. Intr-o carte publicata recent, ea afirma ca doctorul Murray "nu este decat un tap ispasitor'. "Multa lume este implicata in aceasta moarte. Fratele meu mi-a vorbit despre asta', a spus LaToya.
Oricare ar fi situatia, de la moartea lui, starul nu a produs niciodata atatea venituri. Prin vanzari de discuri, de DVD-uri si alte produse, marca Jackson continua sa produca miliarde.


Administratorii testamentului, desemnati chiar de Michael Jackson, au stiut sa fructifice imperiul cantaretului prin editarea, de exemplu, in decembrie, a albumului "Michael', primul dintr-o lunga serie de lucrari postume reconstituite din inregistrari inedite. Imaginea cantaretului s-a imbunatatit considerabil dupa disparitia sa, in parte datorita filmului documentar despre ultimul sau spectacol, "This is it', unde apare ca un muzician si dansator foarte preocupat de ceea ce face si nu ca o caricatura excentrica, imaginea oferita in ultimii ani din cauza exceselor si a nenumaratelor scandaluri.

×