x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Moartea studentei japoneze mobilizează autorităţile. Aeroporturile şi gările, patrulate permanent de poliţişti şi jandarmi

Moartea studentei japoneze mobilizează autorităţile. Aeroporturile şi gările, patrulate permanent de poliţişti şi jandarmi

31 Aug 2012   •   13:26
Moartea studentei japoneze mobilizează autorităţile. Aeroporturile şi gările, patrulate permanent de poliţişti şi jandarmi

Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor si Infrastructurii Valentin Preda a declarat ca incepand de vineri in zona aeroporturilor si garilor vor exista mai multe echipe mixte formate din politisti si jandarmi care vor asigura securitatea calatorilor.

"Am stabilit o serie de masuri imediate. Vom forma echipe mixte din jandarmi, reprezentanti ai structurii de paza si protectie din cadrul MAI. Vom avea patrule mixte care vor actiona in trei schimburi si astea sunt niste propuneri pe termen scurt", a declarat Preda, care a precizat ca o alta propunere vizeaza instalarea unui soft care sa identifice taximetristii neautorizati care patrund in zona aeroportului.

Echipe mixte patruleaza deja, incepand de joi, pe Aeroportul "Henri Coanda", urmand ca aceasta masura suplimentara de securitate sa fie extinsa la toate aeroporturile civile din tara si in garile cu flux mare de pasageri, inclusiv in Gara de Nord din Bucuresti, informeaza Mediafax.

Potrivit lui Doru Dumitrescu, subsecretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), patrulele vor lucra in trei schimburi si vor avea in vedere, in principal, taximetristii fara autorizatie si carausii care agaseaza calatorii.

In plus, pentru intarirea pazei in aeroporturi, vor fi extinse si competentele politistilor de frontiera, a mai spus oficialul MAI, dupa o intalnire desfasurata la Ministerul Transporturilor, la care s-a discutat despre imbunatatirea masurilor privind siguranta pasagerilor si implementarea unor masuri eficiente pentru prevenirea savarsirii infractiunilor la Aeroportul "Hneri Coanda".

Masurile exceptionale vin la doua saptamani dupa ce o japoneza de 20 de ani a fost acostata in Aeroportul "Henri Coanda", urcata intr-un taxi si dusa pana la marginea unei paduri din Corbeanca, unde a fost talharit si ucisa.

×