x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Modificările care vor bucura foarte mulţi români. Ajutoarele sociale, acordate asistaţilor cu datorii la buget şi celor care nu-şi pot plăti factura la curent

Modificările care vor bucura foarte mulţi români. Ajutoarele sociale, acordate asistaţilor cu datorii la buget şi celor care nu-şi pot plăti factura la curent

05 Sep 2012   •   05:54
Modificările care vor bucura foarte mulţi români. Ajutoarele sociale, acordate asistaţilor cu datorii la buget şi celor care nu-şi pot plăti factura la curent

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, vrea sa modifice ordonanta prin care sunt suspendate ajutoarele sociale in cazul asistatilor datornici la bugetul de stat.

Potrivit antena3.ro, ordonanta data de Guvernul Boc prevedea ca persoanele care au datorii la stat nu mai primesc ajutoare sociale.

Intr-un interviu pentru gandul.info, ministrul Muncii a declarata ca asistatii sociali urmeaza sa primeasca o perioada de gratie de sase luni in care pot sa-si plateasca taxele catre stat.

In acesta perioada, ajutorul social nu este suspendat. Mai mult, acestia vor putea plati datoriile chiar din ajutoarele primite de la stat.

Ajutoare de la stat pentru curentul electric

Statul vrea sa ii ajute pe romanii prea saraci ca sa-si poata plati factura la curent electric. Ministerul Muncii pregateste deja o noua forma de ajutor social care sa vina in sprijinul lor.

Mariana Campeanu a declarat ca noua forma de asistenta sociala va fi similara cu ajutorul pentru incalzire.

Potrivit ministrului muncii, s-a ajuns in aceasta situatie din cauza pretului tot mai mare la energia electrica.

Specialistii ministerului lucreaza deja la metodologia prin care vor fi desemnate criteriile de acordare a banilor pentru plata facturilor la curent.

×
Subiecte în articol: buget datorii ajutoare sociale