x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Monica Iacob-Ridzi spune că verdictul Instanței este profund netemeinic şi va face recurs

Monica Iacob-Ridzi spune că verdictul Instanței este profund netemeinic şi va face recurs

27 Ian 2014   •   19:18
Monica Iacob-Ridzi spune că verdictul Instanței este profund netemeinic şi va face recurs
Sursa foto: Monica Iacob-Ridzi spune că verdictul Instanței este profund netemeinic şi va face recurs

Fostul ministru al Tineretului și Sportului Monica Iacob-Ridzi, condamnată luni de Înalta Curte de Casație și Justiție la cinci ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, consideră că soluția pronunțată de instanța de fond este 'profund netemeinică' în raport cu probele pe care le-a prezentat în cursul judecății.

Într-o declarație de presă, Monica Iacob Ridzi afirmă că va declara recurs împotriva sentinței, manifestându-și speranța că instanța superioară se va apleca "asupra limitelor și responsabilităților funcției de ministru în lumina probelor din dosar'. Ridzi susține că a depus documente în instanță din care reiese faptul că nu a dispus plăți prin semnarea unor ordine de plată.

Completul de judecată, format din preşedintele Iulian Dragomir şi judecătorii Rodica Cosma şi Francisca Vasile, a mai dispus, în cazul Monicăi Iacob Ridzi, şi interzicerea unor drepturi timp de trei ani. Aceeaşi pedeapsă - respectiv cinci ani de închisoare cu executare şi trei ani de interzicere a unor drepturi - a fost dispusă, tot pentru abuz în serviciu, pentru Ioana Vârsta, fostul consilier al Monicăi Ridzi. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob-Ridzi şi alte 11 persoane au fost trimise în judecată în acest dosar în 3 mai 2011.

×