x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Monstrul din Valea Grecului

Monstrul din Valea Grecului

de Ana Ionascu    |    01 Iun 2009   •   00:00

Legată cu lanţul şi bătută crunt, o femeie de 30 de ani din Valea Grecului este însărcinată pentru a treia oară cu tatăl ei. Un caz similar s-a petrecut recent tot în judeţul Vaslui, când Petrică Topală, numit de presă "Sultanul din Bogdăneşti”, a fost arestat abia după ce fiica i-a născut al treilea copil.



Nu s-a învăţat minte. Bărbatul de 51 de ani are cinci copii cu soţia lui. Carmen e cea mai mare dintre copii. În urmă cu aproape zece ani, a căzut victima propriului tată. Bătută şi ameninţată cu moartea, fata i-a făcut părintelui ei doi copii, aflaţi acum în grija unor asistenţi maternali.

Pentru fapta sa, Ştefan Frunză a făcut puşcărie patru ani, iar în 2007 s-a întors acasă. Un timp, lucrurile au mers bine. În urmă cu câteva luni însă, omul şi-a reluat vechile obiceiuri. Neputincioasă, femeia îşi urma tatăl pe dealuri, la muncă, iar relatia lor se consuma fie pe câmp, fie în casă, acolo unde o închidea atunci când avea poftă de amor. Când şi-a dat seama că fiica ei este din nou gravidă, soţia omului a mers glonţ la Poliţie, unde a povestit totul. Acum, bărbatul ei, tatăl propriilor nepoţi, este arestat preventiv. Chiar şi aşa, cele două femei se tem pentru viaţa lor. El le-a promis că la întoarcere le omoară.

Calvar. ân Valea Grecului, sat de oameni gospodari din zona Huşului, fapta bărbatului a aprins spiritele. Localnicii nu vor să mai audă de el, pentru că, spun ei, "ne-a făcut de râs şi de batjocură". Pe la porţi, numai despre asta se vorbeşte. Bătrânele îşi fac cruce, iar bărbaţii fac haz de necaz. "Unde s-a mai auzit aşa ceva?! Un tată să se culce cu fata lui, să mai facă şi copii?! De ce i-au dat drumul din puşcărie? Asta e crimă curată, trebuie schingiuit!". Femeile povestesc îngrozite prin ce trecea tânăra. "O lega cu lanţul de răzătoare. O bătea şi o obliga să facă dragoste cu el, ducă-se pe pustii! Ne era teamă de el. E periculos. La puşcărie nu s-a învăţat minte. Acum, Carmen e gravidă iar. âncă ne rabdă Dumnezeu! Îsta nu e tată, e monstru", spune Alina, vecina familiei.

Pe Carmen am găsit-o la doi paşi de casă. Mânca înghetaţă de 5 bani cu fiul de 2 ani, conceput cu un bărbat din Pădureni. Nu ridică privirea din pământ şi nu poate povesti în detaliu grozăvia prin care a trecut ani la rând. "Şi-a bătut joc de mine, na! Acu' e la puşcărie. A zis că ne omoară când se întoarce. Pe mine şi pe mama. Ce să fac?!  Am două fete cu el, dar sunt în plasament la nişte oameni. Nu am bani să mă duc să le văd. Acu', îs gravidă în două luni. Cu tata, da", povesteşte femeia cu glasul mic. E mărunţică la trup, iar sub ridurile arse de soare se ascunde un suflet chinuit. Nu ar vrea să facă avort, că se teme de mânia lui Dzeu. Fratele ei crede însă că mai bin ear fi să renunţe la sarcină. "Să facă avort. E mai bine. Să nu iasă altă istorie. Şi aşa am ajuns de râsul satului. Nu mai poţi scoate capul în drum".

Deşi terorizată de frică, Viorica Frunză şi-a dat bărbatul "în primire". "Râde o lume de noi. Nu putem ieşi în drum. Criminalul ăsta nu merită să trăiască. O ducea cu el la muncă, pe dealuri, prin vii. Pe acolo se iubeau. Şi acasă, închidea uşile şi mă fugărea din curte.  Ne bătea pe amândouă, ca pe nişte câini. Să vină când l-oi chema eu! Nu ştiu ce va face Carmen cu sarcina. Dacă îl ţine, i-l cresc, ce să fac?!".

Insp. Mihaela Ştraub, purtător de cuvânt IPJ Vaslui, a precizat că în urma relaţiei incestuoase dintre cei doi, în 2005, bărbatul a fost condamnat la patru ani, iar fiica lui, la doi ani cu suspendare. Acum, totul a ieşit la iveală, după ce soţia omului a povestit totul oamenilor legii. La controlul medical, s-a constatat că fata e gravidă din nou, cel mai probabil cu părintele ei, în şapte săptămâni. "Din cercetări a reieşit că bărbatul a întreţinut raporturi sexuale cu fiica lui în lunile aprilie şi mai. A fost arestat preventiv pentru 29 de zile, pentru incest, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 7 ani de închisoare".

Carmen zâmbeşte amar. Şi ea este cercetată de poliţişti. Se teme pentru soarta băieţelului de 2 ani. Acum, va trebui să decidă dacă va păstra sau nu copilul pe care-l poartă în pântece.

×
Subiecte în articol: observator