x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Morandi-isteria

Morandi-isteria

de Dana Ciobanu    |    13 Aug 2005   •   00:00
Morandi-isteria

Seara "anilor nebuni" de la Festivalul Callatis a fost extrem de asteptata de publicul adunat in portul turistic, din cel putin doua motive: In-grid si Morandi.

Seara "anilor nebuni" de la Festivalul Callatis a fost extrem de asteptata de publicul adunat in portul turistic, din cel putin doua motive: In-grid si Morandi.

Discutiile pe marginea promulgarii unei legi antiplayback si-au facut vizibile primele rezultate. Spectacolele, chiar si cele transmise in direct de televiziuni, si-au crescut proportia de cantece interpretate live. Artisti care nu au mai deschis gura cu adevarat de ani buni au inceput sa faca eforturi pentru a canta nu doar "pe bune", ci si onorabil. Este adevarat, trebuie sa ai niscaiva talent, dar sa si muncesti.

PROFESIONALISM. Munca sustinuta fac elevii Scolii Vedetelor. Lunile de "antrenamente" efectuate pentru emisiunile sustinute la TVR si-au aratat utilitatea, ieri-seara, pe scena-scoica a Callatisului. Elevii lui Titus Munteanu au facut show in adevaratul sens al cuvantului. Timp de aproape o ora, au cantat si au dansat cat pentru a "razbuna" tot playbackul facut de Anna Lesko, in aceeasi seara. Ca tot veni vorba de Anna, ea nu doar ca a ars in flacarile playbackului, ci i-a ars si pe organizatori, renuntand la planul pe care-l facuse initial cu acestia, de a canta in duet cu In-grid. Lesko s-a razgandit in privinta duetului live, pentru ca nu stie franceza si nu vrea sa-si strice imaginea cantand intr-o limba pe care nu o stapaneste. Asta a fost varianta oficiala. Gurile rele spun insa ca s-ar fi retras de teama ca nu poate canta live, conditie sine qua non pentru duetul cu In-grid.

Italianca invitata la Callatis si-a meritat fiecare banut din onorariul cerut. A comunicat cu publicul in romana, a cantat "C-asa beu oamenii buni" si a facut un duet remarcabil cu Alexandra Ungureanu, cu piesa "Milord", a lui Edith Piaf. Fara fite de vedeta, a "agatat" un bodyguard de langa scena, l-a pupat cu mult foc pe prezentatorul Gabriel Cotabita si a dat autografe in culise. O surpriza de proportii a produs Proiectul Morandi. Pentru prima data intr-un concert live de o asemenea amploare, transmis in direct la televizor, Morandi a avut publicul la picioare. Joi seara, isteria "Beijou-la-la" a cuprins Portul Turistic din Mangalia.

×
Subiecte în articol: observator