x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Moţiunea semnelor de intrebare

Moţiunea semnelor de intrebare

de Marina Constantinoiu    |    03 Iun 2007   •   00:00
Moţiunea semnelor de intrebare
Sursa foto: Christian Silva/

Soarta moţiunii de cenzură şi implicit susţinerea pentru Guvern par a atărna de deciziile luate in acest week-end.

Cumpănă - Week-end-ul deciziilor politice

Soarta moţiunii de cenzură şi implicit susţinerea pentru Guvern par a atărna de deciziile luate in acest week-end.

După ce toate informaţiile din cursul zilei de vineri conturau imaginea unui PSD in pline negocieri cu PD şi cu PNL, la sfărşit de săptămănă, ieri, liderul Partidului Democrat, Emil Boc, a declarat că formaţiunea sa nu va avea nici un fel de negocieri cu PSD pentru susţinerea moţiunii. "Dacă PSD şi PNL iniţiază negocieri pentru crearea unei majorităţi parlamentare care să asigure stabilitate Guvernului Tăriceanu, este un act firesc şi aşteptat. Transparentizarea relaţiei dintre cele două formaţiuni trebuie să se producă, aceasta fiind şi una din raţiunile pentru care Partidul Democrat a iniţiat moţiunea de cenzură", a spus Boc, intr-un comunicat remis Mediafax.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, că moţiunea de cenzură a PD este inutilă, aceasta referindu-se strict la rezultatul referendumului din 19 mai şi neavănd cum să fie adoptată de Legislativ.

PLIMBATĂ. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a declarat, vineri, că a returnat din nou moţiunea de cenzură grupurilor PD, pentru a completa lista cu semnături, urmănd ca, luni, Birourile Permanente reunite să decidă dacă moţiunea este depusă regulamentar.

Deputatul Nati Meir ameninţă

Cum problema semnăturilor e departe de a fi clarificată, poziţia oscilantă a deputatului independent Nati Meir complică şi mai mult situaţia. Ceea ce inseamnă că moţiunea are puţine şanse de izbăndă, singurii parlamentari dispuşi s-o susţină fără condiţii fiind cei ai PD şi PLD. Meir ii ameninţă pe democraţi că-şi retrage semnătura de pe moţiune dacă nu e contactat căt mai repede, potrivit Antenei 3. El a transmis ultimatumul, prin SMS, liderului deputaţilor PD, Cristian Rădulescu, dar mesajul său a ajuns şi la reporterii Antenei 3. Contactat ulterior, Meir a explicat că nu este o greşeală. Nu ne-am lămurit insă in ce ar consta "contactarea sa" şi ce anume este necesar pentru a conserva sau nu semnătura deputatului independent.

×
Subiecte în articol: observator moţiunea