x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Motiv de despartire, diferenta de varsta

Motiv de despartire, diferenta de varsta

02 Noi 2004   •   00:00

TELEVIZIUNE
Mioara si Lucian s-au iubit acum 40 de ani, dupa care nu s-au mai vazut niciodata. Amintirile frumoase care i-au ramas ei din acea perioada au facut-o sa isi doreasca sa-l revada. Amintirile lor nu coincid insa.
CRISTIAN PETRU

IN STUDIO. Mioara ii povesteste lui Mircea Radu despre relatia ei din tinerete
"MASCA". Pentru a nu fi recunoscuta, Mioara si-a pus peruca si ochelari de soare

Amintirile sunt frumoase. Si asta pentru ca obisnuim sa idealizam trecutul, sa uitam sau sa ascundem intr-un ungher al mintii lucrurile neplacute. Si incercam sa ramanem doar cu amintirile frumoase, care uneori nu ne mai dau pace. Si incercand sa redescoperim trecutul avem uneori parte de surprize. Rozul de care ne aminteam cu atat de multa placere incepe sa aiba nuante de gri si negru. In urma cu 41 de ani, Mioara l-a intalnit pe Lucian. Pentru o vreme, sufletele lor au cantat aceeasi simfonie, dar drumurile lor s-au despartit. Acum, ea a vrut sa il revada pe cel care a ramas simbolul tineretii ei. Dar a avut parte de o mare surpriza.

PRIMA INTALNIRE. S-au vazut prima data la Iasi, in 1963. La terminarea facultatii, ea fusese repartizata la un institut de proiectari. A avut o lucrare la o intreprindere de reparatii auto si acolo l-a cunoscut pe Lucian. Era si el tanar absolvent de facultate. "Prietenia intre el si mine s-a infiripat usor, gradual, iar cand lucrarea pe care o aveam de executat s-a terminat, ne-am trezit prieteni, cu sentimente profunde. A urmat o perioada extraordinara, cand amandoi, intai timid, apoi din ce in ce mai hotarat, am simtit ca ne-am mai putea desparti cu greu ", povesteste Mioara. Dar visele frumoase nu tin foarte mult. Dupa noua luni de relatie, diferenta de varsta dintre cei doi, Mioara fiind mai mare cu cinci ani decat Lucian, a inceput sa le creeze probleme.

PROBLEME. Femeia s-a hotarat sa plece din Iasi si sa se mute la Calarasi, pentru a fi cat mai departe de locul in care a cunoscut fericirea. "N-am plecat insa singura: am luat cu mine cioburile iubirii desavarsite pe care o traisem", spune Mioara. Din Calarasi, tanara i-a trimis totusi o scrisoare celui care tinea cheia inimii ei. Randurile ei au ajuns cu greu la el. Lucian se mutase si el din Iasi la Campina, dar pana la urma epistola ei a ajuns la el. S-au intalnit, s-au impacat, iar iubirea lor parca prinsese din nou aripi. "In aceasta perioada i-a marturisit mamei lui de sentimentele pe care le nutrea pentru mine. Atunci cand i-a spus si despre diferenta de varsta dintre noi, mama lui a tacut, s-a ridicat de pe scaun si l-a evitat. In acel moment, iubirea pe care o transformasem in cioburi la plecarea din Iasi si pe care o luasem ciob cu ciob refacand-o desavarsit asa cum o intalnisem cu un an in urma a inceput sa planga incet, icnit, ca in fata unui mormant deschis in care spera sa nu dispara".

DESPARTIREA. Mioara a luat atunci, din nou, o decizie radicala. I-a spus lui Lucian ca ar trebui sa nu se mai vada trei luni. Era luna septembrie si urmau sa se vada in decembrie, timp in care puteau sa isi rezolve framantarile. Intalnirea din decembrie nu a mai avut insa loc niciodata. In octombrie, Mioara a cunoscut un tanar, care la scurt timp a cerut-o in casatorie, iar ea a acceptat. Nunta lor a avut loc la doar 23 de zile dupa ce s-au cunoscut. "In februarie anul urmator, intr-o convorbire telefonica avuta la birou cu sora mea, aceasta mi-a spus ca in saptamana de dinaintea nuntii mele, pe 13 sau pe 14 noiembrie, Lucian s-a dus la Ploiesti, la mama mea, si au discutat. Mama nu i-a spus ca facusem pregatiri pentru nunta, iar mie nu mi-a spus niciodata despre vizita lui. Am iertat-o insa pentru ca sigur nu a stiut ce a insemnat acel om pentru mine. Am facut un soc, am plans cu disperare, dar... eram casatorita. I-am trimis o scrisoare lui Lucian, dar nu stiu daca a primit-o". Mioara a ramas cu sotul ei, care nu a stiut niciodata ce a simtit ea pentru Lucian. Au fost casatoriti peste 30 de ani, dar, de opt ani, sotul Mioarei s-a prapadit, iar ea a ramas singura.

REVEDERE? "Am apelat la emisiunea «Din Dragoste» pentru ca sper ca prin intermediul dumneavoastra sa pot sa-l mai vad inca o data pe Lucian, sa aflu ce discutie a avut cu mama mea inaintea nuntii mele. Am incercat sa il caut eu, dar nu am reusit. Mi-am imaginat ca poate e plecat din tara, poate e grav bolnav, poate ma priveste din neant, poate... mi-ar face bine daca l-as vedea macar o data pe ecranul televizorului! Va rog, ajutati-ma!", spune Mioara in scrisoarea trimisa pe adresa emisiunii "Din Dragoste". Femeia a venit in studioul emisiunii purtand o peruca si ochelari de soare, din respect pentru memoria sotului ei. Si plina de emotii pentru revederea cu Lucian. Caravana "Din Dragoste" l-a cautat pe cel care a ramas simbolul iubirii pentru Mioara, dar reactia lui nu a fost cea care o astepta femeia. Intreaga poveste a celor doi si reactia barbatului, in aceasta seara, la ora 20:15, la "Din Dragoste", la Antena 1.
×
Subiecte în articol: mioara mass-media