x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Motociclete-ambulanţă, folosite de SMURD în centrul Capitalei. Vezi ce dotări au

Motociclete-ambulanţă, folosite de SMURD în centrul Capitalei. Vezi ce dotări au

de Steluta Indrei    |    06 Sep 2011   •   10:49
Motociclete-ambulanţă, folosite de SMURD în centrul Capitalei. Vezi ce dotări au

Doua motociclete pentru interventia rapida si acordarea primului ajutor vor fi utilizate de SMURD Bucuresti. Paramedicii de pe cele doua motociclete vor interveni in special in centrul Capitalei, acolo unde exista trafic intens sau in zonele cu acces limitat, ca de exemplu zona centrului istoric.

Fiecare motocicleta este dotata cu toate echipamentele medicale necesare acordarii foarte rapide a primului ajutor: defibrilator semi-automat, aspirator secretii, oxigen, trusa resuscitare, gulere cervicale, stingator.

Cele doua motociclete au fost achizitionate din fondurile obtinute de Fundatia pentru SMURD in campaniile "2% pentru SMURD' 2010, a declarat ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, cu ocazia lansarii acestui nou concept de acordare a primului ajutor. Valoarea proiectului se ridica la 44.000 euro.

Tot astazi a fost lansat si primul echipaj de prim ajutor de pe o masina de pompieri echipata cu dotare medicala. Acest echipaj va interveni tot in Bucuresti pentru a sprijini serviciile de urgenta existente. Treptat, vor fi operationale sase masini de acest tip care vor asigura acordarea rapida a primului ajutor pana la sosirea unui echipaj medical.

×
Subiecte în articol: smurd motocicleta echipaj ajutor defibrilator