x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mugur Ciuvică depune plângere penală împotriva lui Traian Băsescu. Vezi de ce

Mugur Ciuvică depune plângere penală împotriva lui Traian Băsescu. Vezi de ce

29 Ian 2012   •   15:12
Mugur Ciuvică depune plângere penală împotriva lui Traian Băsescu. Vezi de ce

Presedintele Grupului de Investigatii Politice, Mugur Ciuvica, va depune o plangere penala impotriva presedintelui Traian Basescu, impreuna cu avocatul Gheorghe Piperea, pentru ca dosarul in care Traian Basescu a fost cercetat pentru spalare de bani sa nu se prescrie, informeaza Antena 3.

Este vorba de tranzactia pe care seful statului a facut-o cu omul de afaceri Costel Casuneanu in octombrie 2002.

In octombrie 2002, Traian Basescu i-a vandut lui Costel Casuneanu un teren in Baneasa, de 8,5 ori mai scump decat la cumparare, pentru a putea justifica public achizitionarea casei din nordul Capitalei. Terenul a fost vandut pe 14 octombrie cu 361.540 de dolari, iar vila din Otopeni cumparata o saptamana mai tarziu, pe 21 octombrie, cu 280.000 de dolari.

Traian Basescu a primit cele 12 miliarde de lei vechi - la vremea respectiva 361.540 de euro - din vanzarea terenului, dar nu i-a folosit pentru a plati casa din Otopeni.

Asadar, in acest caz intervin o serie de intrebari: Cu ce bani a cumparat presedintele vila din Otopeni? A cumparat Traian Basescu vila din Otopeni? A fost cadou? A fost mai grav de atat?

Presedintele este obligat sa lamureasca public toate tranzactiile, achizitiile, toti banii rulati. Institutiile statului sunt la fel de obligate sa faca lumina.

×