x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Muncitor român, accident mortal la muncă, în Italia. Angajatorul: "Era prima zi, nici nu-l cunoşteam!"

Muncitor român, accident mortal la muncă, în Italia. Angajatorul: "Era prima zi, nici nu-l cunoşteam!"

28 Iul 2013   •   11:21
Muncitor român, accident mortal la muncă, în Italia. Angajatorul: "Era prima zi, nici nu-l cunoşteam!"
Sursa foto: gazetaromaneasca.com

Accident de muncă în dimineața de 15 iulie la Roma. Victima este un muncitor român, Marcel Sandu, de 43 de ani, relatează gazetaromaneasca.com. La ora 9.30, muncitorul a căzut de pe o schelă improvizată în via Pescara, în cartierul San Giovanni. Bărbatul s-a lovit la cap și a murit imediat după transportul la spital. Lucra pentru o firmă de instalații electrice și sisteme de siguranță.

Potrivit primei reconstituiri, muncitorul opera la fereastra unui apartament de la etajul 1, un sistem cu scripete pentru saci cu moloz. La un moment dat scripetele și o balustradă au cedat, iar muncitorul a căzut. Marcel Sandu muncea fără echipament de siguranță și era angajat la negru. Bărbatul locuia în localitatea Ladispoli, de lângă Roma, cu soția.

Potrivit cotidianului La Repubblica, victima ar fi fost în prima zi de muncă. Mai mult, titularul firmei care efectua lucarea a susținut, în fața carabinierilor, că nu îl cunoștea pe Marcel Sandu și că își dăduse întâlnire cu acesta în acea zi pentru a studia instalația electrică și sistemul de siguranță care trebuiau realizate.

Titularul societății riscă să fie incriminat pentru omor din culpă și angajare la negru.

×