x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Muncitorii răniţi la Mina Pinoasa, transferaţi la un spital din Belgia

Muncitorii răniţi la Mina Pinoasa, transferaţi la un spital din Belgia

23 Iul 2018   •   17:27
Muncitorii răniţi la Mina Pinoasa, transferaţi la un spital din Belgia

Aeronava militară C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, care îi transportă pe cei doi mineri care s-au electrocutat sâmbătă la Mina Pinoasa din judeţul Gorj, a decolat luni, de pe Baza 90 Transport Aerian, cu destinaţia Belgia. 

Cei doi muncitori sunt transferaţi la Spitalul Charleroi Loverval din Bruxelles. 

"O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, va efectua astăzi, 23 iulie, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Otopeni - Bruxelles, Belgia, pentru transferul celor doi mineri accidentaţi sâmbătă, 21 iulie, la Mina Pinoasa, judeţul Gorj. (...) Pacienţii vor fi asistaţi pe timpul zborului de către o echipă SMURD din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca, formată din medici, asistenţi şi paramedici militari, şi vor fi duşi la Centrul de Arşi din cadrul Spitalului Charleroi Loverval din Bruxelles, Belgia", precizează Ministerul Apărării Naţionale într-un comunicat. 

Misiunea este executată la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne. 

Aeronava este operată de către un echipaj format din căpitan-comandor Florin Ianculescu - comandant aeronavă, căpitan-comandor Cornel Mladin - pilot şi maistru militar Gabriel Preduca. 

După accidentul care a avut loc în dimineaţa zilei de sâmbătă, 21 iulie, cele două victime au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca şi Spitalul de Arşi din Capitală. 

Duminică, familiile pacienţilor au solicitat o a doua opinie şi transferul într-o clinică din străinătate, iar în cursul nopţii acceptul de la spitalul din Belgia a ajuns la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, a precizat Ministerul Sănătăţii. 

MS a obţinut acceptul de transfer şi din partea AKH Viena, dar familiile pacienţilor au optat pentru Belgia, se arată în comunicatul MS. 

Urmare a acestei solicitări, echipe din cele două unităţi sanitare au analizat situaţia medicală a pacienţilor şi au aprobat transferul la Grand Hopital de Charleroi (GHdC), în cursul zilei de luni fiind îndeplinite toate procedurile de transfer.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: mina pinoasa belgia mineri raniti