x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Municipalitatea a aprobat pentru joi organizarea în Capitală a unui miting împotriva taxei auto

Municipalitatea a aprobat pentru joi organizarea în Capitală a unui miting împotriva taxei auto

15 Dec 2008   •   00:00

Sute de persoane vor participa, joi, în Capitală, la un marş de protest faţă de decizia Executivului de a tripla taxa auto pentru maşinile second-hand, ei urmând să plece pe jos din Piaţa Victoriei până la Palatul Parlamentului, fără a bloca mai mult de o singură bandă de circulaţie de pe traseu.



Într-un comunicat de luni, Primăria Municipiului Bucureşti informează că a autorizat desfăşurarea mitingului, după ce documentaţia depusă a fost analizată de Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din instituţie.

Conform autorizaţiei, mitingul va începe la ora 11.30 şi se va termina la ora 15.00. Cei 800 de protestatari anunţaţi de organizatorii protestului - două persoane numite Marius Mihai Stana şi Călin Ştefan - se vor aduna în Piaţa Victoriei, în faţa muzeului "Grigore Antipa", unde vor sta până la ora 13.00, pentru pichetarea sediului Guvernului.

După ce o delegaţie formată din cinci reprezentanţi ai protestatarilor va depune un memoriu la Guvern, participanţii vor pleca, pe jos, pe Calea Victoriei, către Parcul Izvor, punctul final al marşului.

"Protestatarii din provincie vor veni în Capitală în grupuri organizate, cu microbuzele. Maşinile vor fi parcate în Bucureşti, la indicaţia forţelor de ordine", se precizează în documentul citat.

Săptămâna trecută, o altă cerere de organizare a unui miting de protest faţă de triplarea taxei auto în Capitală a fost respinsă de municipalitate, pe motiv că solicitantul - un cetăţean care nu reprezenta vreun ONG - nu strânsese semnăturile de susţinere necesare pentru ca protestul să fie autorizat.
Mediafax

×
Subiecte în articol: romania