x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Municipiul Satu Mare a sărbătorit miercuri 100 de ani de servicii publice de apă şi canal

Municipiul Satu Mare a sărbătorit miercuri 100 de ani de servicii publice de apă şi canal

de Agerpres    |    28 Sep 2011   •   16:08

Evenimentul a debutat cu simpozionul '100 de ani de servicii de alimentare cu apa si canalizare in municipiul Satu Mare (1911 - 2011)', desfasurat in prezenta oficialitatilor judetene.

Directorul Apaserv, Ioan Leitner, a declarat ca in prezent calitatea apei din Satu Mare este printre cele mai bune din tara, chiar daca au fost momente in care nu s-a furnizat apa la etajele superioare.

El a amintit de programul de finantare ISPA prin care s-a modernizat reteaua de apa-canal si uzina de apa si a apreciat, cu acest prilej, munca angajatilor, in special a celor care lucreaza la departamentul de interventii.

Primarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, a sustinut ca putine orase din Romania se pot lauda cu 'peste un secol de servicii publice moderne'.

'Putem sa ne laudam cu indicatorii acestui serviciu. Peste 90% acoperire, 80% contorizare si indicatori de calitate a apei foarte buni. Apaserv-ul este implicat in cel mai mare proiect de investitie. Se va ajunge cu reteaua de apa si canalizare la nivelul intregului judet', a precizat primarul.

In anul 1911, inginerul Zarka Elmer a realizat primul proiect de alimentare cu apa din Satu Mare, care prevedea captarea apei prin 14 puturi, pomparea si distributia in localitate.

×
Subiecte în articol: alimentare satu mare sarbatoare apă canal ani 100