x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mustărie la … muzeu

Mustărie la … muzeu

de Carmen Anghel    |    17 Sep 2014   •   13:52
Mustărie la … muzeu

Mustul este în România cel mai cunsocut suc de fructe. Cel mai iubit, care trezeşte amintiri minunate din vremea copilăriei.
Tradiţia merge mai departe. La Sibiu, începând de vineri, 19 septembrie, ora 12:00, se va redeschide Mustăria Tradiţională la Cârciuma din Bătrâni din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Cei interesaţi vor putea să urmărească pe viu cum se pregăteşte mustul după metode vechi de sute de ani şi cu unelte similare celor din acele vremuri. Scopul evenimentului este conservarea obiceiului cultivatorilor de viţă de vie cu tradiţie din ţara noastră, care în trecut aranjau un loc special lângă podgorii unde îi serveau cu must proaspăt pe trecători.

Organizatorii vor folosi aproximativ două tone de struguri şi estimează că vor produce în jur de 1500 de litri de must. Nu vor lipsi din peisaj nici bucatele tradiţionale. Cu ocazia redeschiderii Mustăriei, bucătarii de la Cârciuma din Bătrâni vor pregăti tocăniţă de oaie la ceaun, pastramă de berbecuţ, mămăligă cu brânză de burduf şi multe alte surprize culinare, informează CNM ASTRA.
O toamnă frumoasă!

×