x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator N-a fost angajat pentru că avea dinţii stricaţi. Povestea care a impresionat un medic stomatolog

N-a fost angajat pentru că avea dinţii stricaţi. Povestea care a impresionat un medic stomatolog

27 Sep 2012   •   08:14
N-a fost angajat pentru că avea dinţii stricaţi. Povestea care a impresionat un medic stomatolog

Un baiat i-a batut la usa spunand ca nimeni nu-l angajeaza din cauza dintilor stricati. Medicul stomatolog a fost impresionat de povestea copilului orfan si a acceptat sa il trateze. Baiatul a primit jobul, iar medicul a decis sa mearga mai departe. "Nimeni nu angajeaza o persoana care are dintii stricati. Am zis sa ajutam copiii nevoiasi sa aiba o dantura sanatoasa, sa-i tratam si sa-i invatam cum sa-si curete zilnic dintisorii", a declarat, pentru RTV.NET, doctorita Geanina Miu, cea care i-a intins o mana de ajutor baiatului cu dintii stricati.

Tinerii din orfelinate traiesc o drama. Isi petrec copilaria printre straini, iar la 18 ani sunt nevoiti sa-si ia in maini propriul destin. La aceste suflete s-a gandit doctorita Geanina Miu, stomatolog cu o experienta de peste 14 ani, care la inceputul acestui an a infiintat "Asociatia Zana Maseluta". Pentru ca nu a reusit sa aiba un copil, presedinta ONG-ului s-a gandit sa ajute copiii care nu au parinti sau pe cei lipsiti de posibilitati materiale pentru a-si rezolva problemele dentare.

Ideea infiintarii ONG-ului i-a venit dupa o intamplare petrecuta acum cativa ani.

Intr-o zi in cabinetul doctoritei Miu a aparut un tanar, un baiat inalt, slabut si cu parul cret. Asta se intampla in urma cu 8 ani. I-a spus ca vine din casa de copii, ca vrea sa aiba si el un loc de munca, sa-si castige singur banii, dar din pacate nimeni nu-l angajeaza pentru ca are dintii stricati. A gasit sa se angajeze la un fast-food, dar patronul i-a spus ca nu-l poate lasa sa vanda mancare cu dintii stricati. Desi copilul i-a explicat ca e orfan, ca nu are bani sa mearga la un dentist, patronul a fost de neclintit.

Citeste INTREAGA POVESTE pe RTV.NET

×