x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator NASA a fotografiat un obiect ciudat pe Marte

NASA a fotografiat un obiect ciudat pe Marte

03 Dec 2018   •   16:15
NASA a fotografiat un obiect ciudat pe Marte

Robotul Curiosity al NASA a fotografiat în timpul misiunii pe Planeta Roşie o piatră de un auriu strălucitor, deosebită de restul rocilor marţiene din jur.

Specialiştii de la Agenţia Spaţială americană au observat ciudata piatră într-o imagine de ansamblu realizată de Curiosity şi apoi au trimis robotul într-o misiune specială pentru a realiza o imagine mai de aproape a obiectului.

'Echipa de planificare crede că ar putea fi vorba de un meteorit, de aceea este atât de strălucitoare. Dar prima impresie poate fi greşită, de aceea răspunsul final îl va oferi echipa de chimişti', a declarat un reprezentant al NASA.

Savanţii NASA vor utiliza camera ChemCam a robotului pentru a studia piatra. ChemCam analizează piatra de la distanţă şi lansează o rază laser pentru a analiza compoziţia chimică a materialelor din regiunile mai mici de un milimetru de pe suprafaţa rocii marţiene. Apoi, un spectograf de la bordul navetei-robot va oferi detalii despre mineralele şi microstructura din piatră, prin măsurarea compoziţiei plasmei rezultate.

Pe lângă piatra aurie, NASA mai are în atenţie mai multe roci interesante ca aspect, inclusiv 'Flanders Moss, care este o rocă de culoare închisă.

×
Subiecte în articol: marte curiosity